Ha édesburgonyával készíted, akkor kerül bele egy ásványi anyagokkal és vitamiokkal teli zöldség, ami állítólag a puffadást is enyhíti. Főként a lila színű fajtája javítja az agyműködést, és mellette enyhén gyulladáscsökkentő hatású.
Hozzávalók
A mártáshoz
- 10 deka vaj
- 2 evőkanál liszt
- 5 deci tejszín
- ízlés szerint só, fehér bors és parmezán
A burgonyához
- 60 deka felszeletelt csirkemellfilé
- ízlés szerint só, bors és oregánó
- 10 deka liszt
- 80 deka vékonyra karikázott édesburgonya
- 20 deka mozzarella
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál füstölt paprika
Melegítsd fel a vajat, és amikor már habzik, add hozzá a lisztet, majd néhány perc után a tejszínt. Kis lángon kevergesd, várd meg, amíg besűrűsödik, majd ízesítsd és tedd félre.
Forgasd meg egy kevés paprikás lisztben a csirkeszeleteket vagy -darabokat, majd pirítsd meg a forró olajon a húst. A batátákat sózd és borsozd, majd rétegezd egy kivajazott jénaiban a csirkével. Öntsd a tetejére a szószt, karikázd rá a a mozzarellát, és alufóliával lefedve süsd legalább 30 percig, majd anélkül még tízet.
Ha szereted, articsókát, aszalt paradicsomot, spenótleveleket és hagymakarikákat is rétegezhetsz a csirke és burgonya közé.