Ha szereted az édesburgonyát csirkemellel, rakott változatban is a rajongója leszel

A rakott ételek készítésében az a második legjobb, hogy csak be kell dobnod az egészet a sütőbe, ráolvasztani egy nagy adag sajtot, mellette besamelt vagy tejfölt, és már el is készült a tökéletes ebéd vagy vacsora.

Ha édesburgonyával készíted, akkor kerül bele egy ásványi anyagokkal és vitamiokkal teli zöldség, ami állítólag a puffadást is enyhíti. Főként a lila színű fajtája javítja az agyműködést, és mellette enyhén gyulladáscsökkentő hatású.

Articsókát, aszalt paradicsomot, spenótleveleket és hagymakarikákat is rétegezhetsz a csirke és burgonya közé.
Articsókát, aszalt paradicsomot, spenótleveleket és hagymakarikákat is rétegezhetsz a csirke és burgonya közé.robynmac

Hozzávalók

A mártáshoz

  • 10 deka vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 deci tejszín
  • ízlés szerint só, fehér bors és parmezán

A burgonyához

  • 60 deka felszeletelt csirkemellfilé
  • ízlés szerint só, bors és oregánó
  • 10 deka liszt
  • 80 deka vékonyra karikázott édesburgonya
  • 20 deka mozzarella
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál füstölt paprika
Recept idők

Melegítsd fel a vajat, és amikor már habzik, add hozzá a lisztet, majd néhány perc után a tejszínt. Kis lángon kevergesd, várd meg, amíg besűrűsödik, majd ízesítsd és tedd félre. 

Forgasd meg egy kevés paprikás lisztben a csirkeszeleteket vagy -darabokat, majd pirítsd meg a forró olajon a húst. A batátákat sózd és borsozd, majd rétegezd egy kivajazott jénaiban a csirkével. Öntsd a tetejére a szószt, karikázd rá a a mozzarellát, és alufóliával lefedve süsd legalább 30 percig, majd anélkül még tízet. 

Ha szereted, articsókát, aszalt paradicsomot, spenótleveleket és hagymakarikákat is rétegezhetsz a csirke és burgonya közé.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek