Engedd, hogy a dolgok most nélkülünk változzanak: japán felhőpalacsinta

Milyen jó, hogy a japánok szeretnek csavarni egyet az édességeken – már ha egyáltalán tőlük indult ez a fluffyváltozat. A lényeg úgyis az, hogy egy egyszerű desszert kerül így az asztalra, ami mégis nagyon izgalmas, főleg egy kis adag juharsziruppal vagy karamellszósszal.

Ha a szósz nem elég, és imádod díszíteni és ameddig csak lehet, fokozni a finomságok ízét, adj hozzá frissen felvert szerecsendiós tejszínt és egy kevés pirított földimogyorót.

Karamellszósszal vagy juharsziruppal tálald.
Karamellszósszal vagy juharsziruppal tálald.bhofack2

Hozzávalók

  • 4 darab tojássárgája
  • 4 darab felvert tojásfehérje
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 0.5 mokkáskanál
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál cukor
  • 40 ml tej
  • 60 gramm liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kevés olaj a sütéshez
  • 1 teáskanál matchapor (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgáját dolgozd el a tejjel és a procukorral, a fehérjét verd fel a kristálycukorral. Ha ezzel megvagy, dolgozd el a hozzávalókat (a tojásfehérjét kivéve) alaposan egymással, majd óvatosan forgasd bele a fehérjét is. 

Kanazd az adagokat egy kicsit kiolajozott teflonserpenyőbe, majd süsd meg kis lángon, lefedve néhány perc alatt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek