Epres palacsintatorta egyszerűen – ebben a változatban az eperszezont sem kell megvárnod

Jó, hát eperrel és palacsintával nem nehéz kattintásokat gyűjteni egy fogásnak, de rászokni is viszonylag egyszerű, főleg, mert a palacsintasütés mellett csak annyi dolgod van vele, hogy a krémsajtot az eperlekvárral összekevered.

És hogy bizonyítsuk, hogy az egész nem szükségszerűen egészségtelen fogás, nálunk zabphelyliszttel, xilittel és diabetikus lekvárral készült ez a finomság, amit akár desszertként, akár egy gazdag, reggeli brunch egyik fogásaként is bevethetsz, friss gyümölcsökkel.

Eperszósszal és tejszínhabbal is tálalhatod.
Eperszósszal és tejszínhabbal is tálalhatod.itonggg

Hozzávalók

  • 25 deka mascarpone
  • 25 deka natúr sajtkrém
  • 1 kisebb üveg (diabetikus) eperlekvár
  • 1 nagy bögre (zabpehely)liszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál cukor vagy xilit
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 1 bögre tej (hagyományos, 2,5 decis)
  • 2 darab tojás
Recept idők

Ebből a mennyiségből akkor lesz klassz minitorta, ha a lehető legkisebb palacsintasütőt használod. Ha nagyobb van otthon, duplázhatod is a mennyiségeket.

Elkészítés:

Keverd össze a sajtkrémet a mascarponéval és ízlés szerint eperlekvárral, majd tedd félre. (Nálunk egy kis üvegnyi ment a krémbe.)

Az összes többi hozzávalót dolgozd el alaposan palacsintatésztává, majd süsd ki a vékony palacsintákat, és hagyd kihűlni. Amikor ezzel megvagy, rétegezd a krémmel, és már el is készültél. Tejszínhabbal, eperszeletekkel tálalhatod.

 

Így tarthatod sokáig frissen az epret: megvan a legjobb módszer! Így tarthatod sokáig frissen az epret: megvan a legjobb módszer!

Ha nálatok sem fogy el egyszerre az eper, ezeket mindenképp próbáld ki!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mini almás-mandulás sütik rumos mazsolával

Egy szuper délutáni teasüti, de akár egy gyerekbulin is bevetheted, persze csak ha meggyőződtél róla, hogy nincsenek nagy számban mazsolaellenesek a csapatban.

2021. augusztus13., 10:24

Készíts tiramisugolyókat, sokkal gyorsabban összedobhatod, mint a jól ismert változatot

Ha éppen nem dolgoznál vele túl sokat, de mégis hiányoznak a tiramisu ízei, ezekkel a klassz golyókkal idézheted meg azt a legegyszerűbben. Ha marad belőle, fagyaszd le, mert vendégváróként is tökéletes.

2021. május9., 10:44

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Gyors desszert: avokádópuding narancsos habbal és kávéval

A vegán és növényi alapú desszertek azért jók, mert általában sokkal gyorsabban elkészülnek, mint a hagyományos, sütőben készült édességek. Ez a klassz csokihab nálunk egy réteg narancslikőrrel elkevert narancslekváros réteget is kapott, a tetején lévő tejszínhabhoz pedig egy bionarancs héját is hozzáadtuk. És még a sütőt sem kellett bekapcsolni hozzá.

2021. november2., 11:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Kókuszos-lime-os vajas piskóta – remek, izgalmas nyári desszert

A fő ízesítőkkel felpimpelt sajtkrémmel a tetején még finomabb ez a remek desszert. A tetejére szórj porcukrot, reszelj rá egy kevés lime-héjat és már tálalhatod is.

2021. július2., 10:44

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek