Szereted a mexikói konyhát? Akkor ez a lasagne biztosan a kedvenced lesz!

Miért ne kerülhetne egy kis kukorica a mexikói hangulatú lasagne ragujába? Az egész tetejére mi egy nagy adag tejfölt és reszelt sajtot tettünk. Az pedig, hogy nevezhető-e ez a fogás még lasagnénak, már nem is annyira érdekes, a lényeg, hogy ebben a változatban is nagyon finom.

Nem csak a kukorica és a tejföl adja a mexikói hangulatot: a húsos raguba bazsalikom helyett fokhagyma, római kömény és Cayenne-bors került. Így lett az egészből egy kicsit csípős, kicsit egzotikus és nagyon sajtos fogás.

Csípősen az igazi.
Csípősen az igazi.Hakat

Hozzávalók 3 személyre

  • 15 deka lereszelt trappista sajt
  • 9 darab lasagnelap
  • 5 gerezd felaprított fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, cayenne-bors
  • 40 deka (hámozott) paradicsom felkockázva
  • 1 deci tejszín
  • 1 darab felkockázott vöröshagyma
  • 4 deci tejföl
  • 10 deka csemegekukorica
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 40 deka darált sertéshús
  • ízlés szerint római kömény
Recept idők

Elkészítés:

Fonnyaszd néhány percig a forró olajon a vöröshagymát, majd mehet hozzá a hús és a fokhagyma is. Ízesítsd sóval és borssal, add hozzá a fűszereket, majd keverd el a kissé összevágott paradicsomkonzervvel és a tejszínnel. Adj neki fedő nélkül legalább 5-10 percet, majd add hozzá a kukoricát is. 

Kezdd el rétegezni egy jénaiban a lapokat úgy, hogy alulra és a tetejére is egy kevés szósz kerüljön. Ha ezzel megvagy, kanalazd az egész tetejére a tejfölt, szórd rá a reszelt sajtot, és süsd készre 35 perc alatt. 

Igazi olasz séf mutatja meg, hogy készül a tészta és a pizza Igazi olasz séf mutatja meg, hogy készül a tészta és a pizza

Lépésről lépésre mutatjuk, mitől lesz utánozhatatlanul finom a pasta és a pizza.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kompromisszumok nélkül finom: húsmentes lasagne vegán besamellel

Érdemes egy esélyt adnod ennek a fogásnak, ha újévtől egy kicsit könnyebb ételeket ennél.

2020. január2., 11:20

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

2022. február10., 06:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Kóstoltad már a lasagnét extra sajtos-ricottás réteggel?

Ha nem, akkor ezzel emeld egy magasabb szintre ezt a klasszikust. Egy kis krémes, fokhagymás-sajtos réteg nagyon jót tesz ennek a finomságnak, amit ha így készítesz, akkor akár a besamelt ki is hagyhatod a tetejéről.

2020. március6., 06:04

Gyors gombás-spenótos lasagne – kétféle sajttal egy kevés kevés baconnel lesz még finomabb

Ha szereted a hagyományos változatot, érdemes kipróbálnod ezt a valamivel egészségesebb verziót is. Ha épp van időd rá, egy hatalmas adag besamelt is készíts az olvadt sajtos réteg alá, ha pedig sietsz, mascarpone és ricotta fokhagymás keverékét kanalazd a helyére.

2021. május29., 12:52

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek