Az ideális hétvégi brunch: póréhagymás-kéksajtos frittata

Az olasz tojáslepény klassz variáció a reggeli tojásra. Hagyományosan sajttal és zöldségekkel készül, ezért nálunk a póréhagyma mellé egy kevés kéksajtot is kapott.

Ha sajtot adsz hozzá, akkor a tökéletes eredményért jó, ha ismered annak jellemzőit is. Ha jól olvad, akkor bátran keverd bele, ha szépen pirul, akkor a tetejére is reszelheted, ha pedig inkább az aromája miatt szeretjük, mint a parmezánt, akkor elég, ha a legvégén szórod rá, mintha csak fűszereznéd.

Sokféle zöldséggel gazdagíthatod.
Sokféle zöldséggel gazdagíthatod.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 7 darab tojás
  • 1 közepes darab póréhagyma
  • 1 tesákanál puha vaj
  • 2 evőkanál étolaj
  • 6 deka kékpenészes sajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a póréhagymakarikákat a forró vaj és olaj keverékére, majd adj neki 5-6 percet. A tojásokat fűszerezd és verd fel egy kissé a tejszínnel, majd add hozzá a felkockázott sajtot is. Egy jénaiban (vagy a serpenyőben), a sütőben süsd készre a zöldség és tojás keverékét. 

Ezt már csak megérdemeljük reggelente: omlett erdei gombákkal és parmezánnal Ezt már csak megérdemeljük reggelente: omlett erdei gombákkal és parmezánnal

Egy menő változata következik a klasszikus omlettnek, amihez néhány fontos tanácsot is adunk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Fűszeres granola: mandulatejjel és friss fügével lesz igazán remek

Fahéj, szegfűszeg és kurkuma teszi még izgalmasabbá ezt a téli hangulatú granolát, amit bátran készíthetsz akár dupla adagban is, mert sokáig eláll, és gyorsan elkészíthető reggeli lesz belőle. Tárold egy nagy befőttesüvegben, úgy tovább ropogós marad.

2021. október8., 11:24

Reggeli burrito tojással és jó sok sajttal

Bármelyik kedvenc zöldséged mehet bele, nálunk a bab, a kukorica és a kaliforniai paprika kombinációja sikerült a legjobban.

2021. július31., 10:44

Kolbászos-paprikás frittata – tökéletes hétvégi reggeli

Persze hogy magyaros hangulatban a legjobb a frittata, amihez nálunk őrölt kömény, egy kevés fokhagyma és aprított, kovásszal készült kenyér is kötelező. Medvehagymaszezonban azt sem érdemes kihagynod belőle.

2021. március13., 10:44

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Reggeli pirítós fancy edition: kecskesajttal, rukkolával és fügével tedd izgalmassá

Csak néhány perccel több idő elkészíteni, mint egy vajas pirítóst, és semmivel sem több, mint a kedvenc zabpelyhedet, mégis olyan hangulata van, mintha egy elegáns étterem délelőtti bunchán választottad volna a svédasztalról.

2021. július10., 10:44

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek