Különleges vacsora lesz: gyümölcsös rizs barna rizsből fahéjas pulykafasírttal

Az édes és a sós klasszikus páros együtt, tudja ezt mindenki, aki egy csipet sót is tesz a süteményekbe, szereti a húsokat gyümölcsraguval, vagy az amerikai palacsintát sós vajjal. Éppen ettől lesz nagyon finom ez az egyszerű fogás is.

A különleges kombinációk kedvelői imádni fogják ezt az egzotikus, kissé keleti hangulatú gyümölcsös párost, ami a barna rizsnek és a pulykahúsnak köszönhetően még egészségesebb is lesz a megszokott, magyaros ételeinknél.

Dióval, pekándióval is feldobhatod.
Dióval, pekándióval is feldobhatod.Fotó: nata_vkusidey

Hozzávalók:

A rizshez

  • 1 bögre barna rizs (hagyományos, 2,5 decis)
  • 2 bögre alaplé
  • 2 szelet felkockázott ananász
  • 1 kisebb csésze aranymazsola
  • 1 marék felaprított menta
  • 1 deci fehérbor
  • 1 marék kissé megpirított földimogyoró
  • 1 evőkanál vaj

A fasírtgolyókhoz

  • 40 deka darált pulykahús
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, római kömény
  • 1 darab vízbe áztatott zsemle
  • 1 kisebb csokor felaprított petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd át a vajon a barna rizst, majd öntsd fel a borral, és ha kissé elpárolgott, mehet rá az alaplé. Ebben puhítsd meg legalább 45 perc alatt kis lángon, majd keverd el benne a mogyorót, a friss mentát és a gyümölcsöket is. 

A fasírthoz hagyományos módon dolgozz el egymással minden hozzávalót, formázz belőle golyókat, és bő olajban, közepes lángon süsd aranybarnára. 

Íme a fasírt felpimpelve: gesztenyés-áfonyás húsgolyók
Íme a fasírt felpimpelve: gesztenyés-áfonyás húsgolyók

Főleg azok járnak vele jól, akik nem a konyhaművészetek szerelmesei, mert ez a fogás a kezdők számára is elronthatatlan.

Tovább »

Még több recept

Szilveszteri lencsevariációk LVL végtelen: lencsefasírt egzotikus fűszerekkel

Ha nem szereted a lencsét, és az sem lenne jó, ha a jövő évi fizetésemelés a babonán bukna el, akkor érdemes szuper fasírtokba és burgerekbe keverni, így szinte láthatatlan alapanyag marad.

2019. december27., 11:12

Vacsorára nem is kell finomabb: húsos raguval töltött batyuk egyszerűen

Nálunk egy kevés sajtkrém és snidling is került a húsos ragu mellé, így lett belőle töltelék a leveles tésztából készült batyuk közepén és ezzel együtt egy klassz, többszemélyes vacsora a miniadag maradék pörkölt helyett.

április1., 06:04

Gombás csirkemájjal töltött palacsinta – aszalt gyümölcsökkel lehet még finomabb

Ha nem kaptál élesztőt a boltokban, dobj össze egy palacsintát és kínáld sós töltelékkel! Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Reggelire és könnyű vacsorának is tökéletesek.

április1., 06:04

Korianderes, sütőben sült brokkoli

Ínycsiklandó fogás egyenesen a sütőből. Sült brokkoli glutén-, tej- és tojásmentesen.

március31., 06:00

Sült cukkinihasábok – gluténmentes, egészséges alternatíva

Ínycsiklandó megoldás sült krumpli helyett egészséges, gluténmentes főételnek, köretnek, snacknek.

március30., 06:00

Íme a fasírt felpimpelve: gesztenyés-áfonyás húsgolyók

Főleg azok járnak vele jól, akik nem a konyhaművészetek szerelmesei, mert ez a fogás a kezdők számára is elronthatatlan.

2019. október10., 12:00

Mustra