Próbáltad már a görög joghurtot gesztenyével és rumos meggyel?

Ha nem, akkor épp itt az ideje! Pillanatok alatt elkészül, és sokkal izgalmasabb bármelyik boltban kaphatónál. És még azt is tudni fogod, mi van benne.

Egészen más íze lesz a klassz reggeli joghurtodnak, ha egy evőkanál gesztenyemasszával és friss vagy fagyasztott meggyel dobod fel. Ha tovább édesítenéd, gesztenye- vagy akácmézet válassz.

 

Egy kis meggy a tetejére, és tökéletes lesz!
Egy kis meggy a tetejére, és tökéletes lesz!Riou

Hozzávalók 1 személyre

  • 2.5 deci grög joghurt
  • 1 nagy evőkanál cukor, méz vagy édesítő
  • 2 evőkanál (natúr) gesztenyemassza
  • 1 kis marék meggy
  • 1 nagy evőkanál aszalt meggy
  • 1 evőkanál rum (elhagyható)
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Áztasd egy órán át az aszalt meggyet a rumban, majd keverd el a friss vagy fagyasztott meggyel. A joghurtot rétegezd, vagy ha úgy jobban tetszik, dolgozd el a gesztenyével, mézzel, sóval, majd a meggyeket is add hozzá. Tökéletes és gyors hétvégi reggeli vagy tízórai lesz belőle. 

Így készíts joghurtot házilag Így készíts joghurtot házilag

Egyáltalán nem bonyolult, viszont sokkal olcsóbb és környezetkímélőbb, mint a bolti verzió.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a gesztenyés-vörös áfonyás kalács tökéletes lesz húsvétra

A sűrű, aromás gesztenyemasszát nem csak karácsony könyékén érdemes felhasználnod. Tökéletes a húsvéti kalács ízesítőjeként, de a téli smoothie-ban vagy gyors kekszek alapanyagaként is nagyon finom. Legjobb barátja egy nagy kanál feketecseresznye-lekvár, ezzel érdemes megkóstolnod az elkészült kalácsszeleteket.

2021. március27., 12:52

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Ezt a joghurtos panna cottát barackkal és karamellás pop-cornnal dobtuk fel

Fura, de finom, és naná, hogy már semmi köze a hagyományos panna cottához, de a lényeg ugyanaz: a savanykás ízek az édes, ropogós pattogatott kukoricával tökéletes ízharmóniát hoznak össze.

2021. április13., 12:52

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Egészséges és finom: meleg saláta fügével és gesztenyével

Csak dobd bele a két legfontosabb hozzávalót, és készíts egy pikáns mézes-mustáros öntetet ehhez a salátához! Önmagában, krutonnal vagy egy nagy szelet grillezett csirke alatt is nagyon finom.

2021. november10., 10:24

Tarja elegánsan, ne is gondolkozz tovább a vacsorán!

Az egyszerű tarjából is lehet elegáns fogás, ha találsz egy-egy olyan köretet, amitől egy kicsit különlegesebb lesz. Itt az ősz, úgyhogy minden okunk megvan arra, hogy a főtt és a sült gesztenyét is vadul használni kezdjük. Előbbi köretekben, ragukban és töltelékként, utóbbi pedig egészséges snack formájában a legfinomabb.

2021. október12., 11:20

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek