A tonhalkrém melegszendvicsen is finom – néhány perc alatt összedobod ezt az aszalt paradicsomos változatot!

Ha sós vízben eltett tonhalat választasz, még kalóriákat is spórolsz, miközben egy nagy adag sovány fehérje kerül a szervezetedbe. Tettünk bele egy kevés kapribogyót, és hogy a fogás rettenetes egészségességét ellensúlyozzuk, friss, vajas kalácsra kanalaztuk a krémet.

A felmelegedett szendvicsre szórhatsz egy kevés parmezánt, vagy akár friss uborkakockákat – így lesz még érdekesebb az egész. A forró hal és a ropogós kalács mellett jól fognak esni a hideg, sós uborkafalatok.

A kapribogyót akár a tetejére is szórhatod.
A kapribogyót akár a tetejére is szórhatod.Fotó: Tim Bieber

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy szelet kalács
  • 1 darab tonhalkonzerv
  • 4 evőkanál majonéz
  • 4 darab apróra vágott aszalt paradicsom
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • 1 bögre lereszelt trappista sajt
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el alaposan a tonhalat a majonézzel és a paradicsommal, majd kanalazd a kalácsok tetejére. Erre mehet a sajt, majd az egész a sütőbe. Addig hagyd benn, amíg a sajt teljesen elolvad és kissé megpirul. Grillezett paradicsomszeletekkel és vörös cheddar-ral dobhatod fel. 

Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv?
Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv?

Tartja még magát a műfaj királya, vagy az olcsóbb termékek képében legyőzőre talál? Tesztünkből megtudhatod!

Tovább »

Még több recept

Még egy zseniális ötlet tonhalra: hideg tésztasaláta pecorino sajttal

Nálunk szénhidrátcsökentett tésztával készült ez a klassz és könnyen összeállítható vacsora, amire egy nagy adag pecorino sajt és egy kevés friss snidling is került.

2020. július3., 06:04

Olasz garnélarizottó – friss zöldfűszerekkel és egy kevés lime-mal a legtökéletesebb

A rizottó akkor is finom, ha csak fehérbor, vaj és egy adag olasz sajt van a tetején, hát még egy adag frissen sült garnélával. Ha van otthon friss petrezselyem, abból is szórj egy keveset a tetejére.

február26., 06:04

Ez a tonhalas tészta citrommal és rukkolával lett igazán nyári hangulatú

Mi nagyon bírjuk a nyári hangulatú fogásokat minden ocsmány őszi és téli napon, hiszen miért ne grillezhetnénk ősszel és tavasszal, és miért ne ehetnénk zöldségeket vagy ezt a klassz halas tésztát is azért, hogy megidézzük a legforróbb hónapokat?

2020. november12., 06:08

Csirkét is süthetsz a forrólevegős sütőben, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Egy nagy adag görögsaláta mellett, egy kevés reszelt sajttal és citromlével szeretjük legjobban ezeket a klassz, fűszeres csirkefalatokat, amik segítenek egy kicsit megidézni a nyarat. Ha a görög salátát megunod, fokhagymás, görög joghurtos padlizsánsalátát dobj össze mellé.

február24., 06:04

Ez a meleg tonhalsaláta a tél legnépszerűbb fűszereivel a legfinomabb

A majonézes öntetet egy kevés téli fűszerrel dobtuk fel, és ha kipróbálod, látni fogod, hogy a mézeskalács-hangulat nemcsak a süteményeknek áll jó.

január9., 06:04

Cukkiniben sült fokhagymás-csicseriborsós tonhal

A cukkiniben isteni a maradék bolognai ragu, az egyszerű, vöröshagymával sült darált hús, de ez a sovány, tonhalas töltelék is, amihez mi most sós vízben eltett tonhalat használtunk, hogy megmutassuk: nehezített pályán is működik a varázslat.

2020. augusztus27., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.