11 mondat, amit mindenki nagyon szeret hallani

Akár randiról van szó, akár csak baráti beszélgetésről, könnyen szimpatikussá teheted magad a másik fél szemében, ha olyan dolgokat mondasz neki, amiket amaz szívesen hall. Mik azok a mondatok, amikkel könnyen imponálhatsz másoknak?

Az emberek szeretik különlegesnek érezni magukat – írja Michael Thompson karrier-tanácsadó a Medium PS I Love You hasábjain. Könnyebben megkedvelnek, ha azt látják, hogy odafigyelsz rájuk, érdekel téged a véleményük és a hogylétük. Hosszú munkával kitapasztalta, melyek azok a dolgok, amiket szívesen hallanak mások, amikkel megnyerheted a bizalmukat és a szimpátiájukat, netán a szerelmüket is. Tizenegy ilyen mondatot oszt meg az olvasókkal.

#1 Gondolok rád

Amikor valaki bajba kerül, egészségi, anyagi vagy kapcsolati gondjai vannak, jólesik neki azt hallani, hogy barátai, ismerősei gondolnak rá, érdekli őket a sorsuk. A legjobb ebben a mondatban, hogy egyáltalán nem hazugság. Nagyon gyakran eltöprengsz azon, vajon mi lehet másokkal, jól vannak-e. Érdemes ezt kifejezésre is juttatni, tudatni az illetővel, hogy érdeklődsz iránta, és azt kívánod neki, mihamarabb jusson túl a problémáján.

#2 Jól nézel ki

Apró, gyakran mégis a legjólesőbb bók, amit elsüthetsz. Nyugodtan dicsérd meg ismerőseid külsejét, amikor összefutsz velük: „Rég láttalak. De jól nézel ki!” Nem kell szerelmesnek lenned valakibe, hogy efféle apró dicsérettel illesd. A nők folyton bókolnak egymásnak, és a férfiak között sem probléma az ilyesmi.

Te is szereted, ha finoman dicsérnek, ugye?
Te is szereted, ha finoman dicsérnek, ugye?Gpointstudio / Getty Images Hungary

#3 Mit gondolsz?

A legtöbb ember szereti megosztani a tapasztalatait, gondolatait másokkal. Könnyen megnyerheted valaki bizalmát, ha kikéred a véleményét, különösen olyan témákban, amelyekről tudod, hogy érdeklik. Ezzel azt jelzed, hogy fontos számodra a véleménye, a tudása, értékeled, hogy hozzá tud szólni egy dologhoz. Barátkozni is könnyebb, ha megismered, mit gondol a másik fél a különböző témákról.

#4 Tetszik, ahogy a világot látod

Az előzőhöz kapcsolódva, szintén jóleső érzés a másik félnek, ha érdekesnek találod őt, értékeled a tudását, a véleményét. Igazán remek bóknak hatnak az olyan mondatok, mint például „Tőled mindig valami újat tanulok” vagy „Érdekes, sosem gondoltam volna, ha nem mondod”.

#5 Amikor utoljára beszéltünk…

„Amikor utoljára beszéltünk, említetted, hogy munkahelyet váltasz. Milyen az új állás?” „Amikor utoljára beszéltünk, mondtad, hogy édesanyád beteg. Jobban van már?” A hasonló mondatok azt éreztetik a másik féllel, hogy figyelsz arra, amit mond, megjegyzed a részleteket, és akár hónapokkal később is emlékszel rájuk. Ha az ember azt érzi, hogy a másik odafigyel rá, mindenképpen nyitottabban áll hozzá.

#6 Megfogadtam a tanácsodat

Mint már említettük, az emberek imádják, ha értékeled a véleményüket, hasznosnak tartod a tudásukat. Ezt könnyen éreztetheted velük, ha megjegyzed, mennyire sokat segített a tanács, amit a legutóbb kaptál tőlük. „Tényleg kevésbé ragad az étolaj, amit ajánlottál.” „Tényleg jobban alszom, ha nem számítógépezek késő estig.” „Valóban jó ötlet volt elvinni a kutyát a kutyaiskolába.” Mindenki szereti azt hallani, hogy segített pozitív változást elérni egy ismerőse életében.

#7 Hiányzol

Mindig jóleső érzés, ha kapsz egy e-mailt egy rég nem látott baráttól, aki megkérdezi, mi újság veled, és sajnálja, hogy rég nem látott. Csupán pár perc megírni egy hasonló üzenetet, mégis feldobhatod vele mások napját, akik így azt érzik, hogy fontosak a számodra, annak ellenére is, hogy elsodort titeket az élet egymástól.

#8 Nagyon szeretem benned, hogy…

Mindenkinek vannak jó tulajdonságai, melyekre büszke, és amiket mások is pozitívan értékelnek. Érdemes odafigyelni ezekre, és alkalomadtán megdicsérni az ismerőseidet. „Annyira jó, hogy ilyen remekül bánsz az emberekkel, mindig hallgatnak rád.” „Szuper, hogy sosem veszíted el a fejed, bárcsak én lennék ilyen erős és határozott.” Ne felejtsd el értékelni, ha a barátaid fejlődtek valamiben. „Milyen jól megtanultál angolul. Megérte a sok munka, amit belefektettél.”

#9 Mindig feltöltesz

Az egyik legszuperebb dicséret, ha elmondod valakinek, mennyi pozitív energiát kapsz tőle. „Mindig olyan feldobottnak érzem magam, ha veled vagyok.” „Imádom, hogy ennyire pozitív vagy.” „Neked van a legjobb kisugárzásod.” „Mindig annyira jól érzem magam veled.” Nyálasnak tűnhetnek ezek a mondatok, de tényleg értékelik őket még sokévnyi ismeretség, partnerkapcsolat esetén is.

Bizonyos mondatok pozitív érzéseket keltenek bárkiben
Bizonyos mondatok pozitív érzéseket keltenek bárkibenMorsa Images / Getty Images Hungary

#10 Annyira rád emlékeztetett ez a dolog

Láttál egy filmet vagy hallottál egy számot, és egy barátod jutott eszedbe róla? Véletlenül azon a környéken jártál, ahol először randiztatok a feleségeddel? Ne habozz ezt elmondani nekik. Mint már említettük, mindenki szereti azt érezni, hogy fontos valakinek, és apró részletekre is emlékeznek vele kapcsolatban.

#11 Köszönöm, hogy olyan jó voltál hozzám

A legtöbbeknek célja, hogy jó emberek legyenek, segítsenek másoknak, környezetük pedig értékelje az erőfeszítéseiket. Ne felejtsd el megköszönni, ha valaki jót tett veled. Cserébe máskor is szívesen segít neked, és még jobban megerősödik a kettőtök közti kapocs.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek