A búzasör hivatalosan legalább 50 százalék búzamalátából készülő sörféle, melyben a fennmaradó rész kizárólag árpamaláta lehet. Speciális, hibrid erjesztéssel készülő sörfajta, mely világos búzasöröknél 8-14 EBC, barna söröknél 25-60 EBC színárnyalatú.
Szokás citromkarikával inni, és egy kevés rizzsel felütni, de vajon miért?
A citrusos aromák sokak szerint egyszerűen jól állnak ennek a sörnek. A belgák hozzáadott citrusokkal használják ezt ki, de sokszor előfordul, hogy a helyi sörözőkben a világos német búzasöröket is citrommal adják.
A németek úgy tartották, hogy a búzasört akkor töltötted ki jól a poharadba, ha a habja meg tudja tartani az egymárkást. Talán emiatt is lett ennyire fontos kérdés a búzasör habja.
A rizsszemek beledobálásnak leggyakoribb magyarázata ugyanis az, hogy a rizs a hab tartósságát, keménységét segíti elő. Hívei szerint a rizsszemek segítik a búzasör habképződését azzal, hogy kis buborékokat szabadítanak fel ott, ahol a pohár aljára hullanak.
És hogy melyik a legjobb sör a különlegesebbek közül? Leteszteltük, íme az eredmény: