Édes és sós tökéletes párosa: gofri csirkével és juharsziruppal

A tengerentúlon teljesen megszokott gyorsétel a csirke juharsziruppal és gofrival, ami nálunk egy gyors és egyszerű változatban készült el. Ha nem ragaszkodsz a megszokott kombinációkhoz, és imádod például a kissé édes, kínai mázas, szezámmagos csirkét, akkor ezt is szeretni fogod.

Amíg a gofri sül, dobd be a paprikás-fokhagymás csirkefalatokat az olajba, így épp egyszerre készülnek majd el. Tálalj mellé friss salátát majonézes vagy mézes-mustáros öntettel, és tökéletes, gyors ebéd (vagy brutál reggeli, esetleg minden mindegy vacsora) lehet belőle bármelyik évszakban.

A csirke? Jó! A gofri? Jó! A juharszirup? Jó!
A csirke? Jó! A gofri? Jó! A juharszirup? Jó!bhofack2

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 4 kisebb darab csirkemellszelet
  • só és bors ízlés szerint
  • a panírozáshoz tojás, liszt és zsemlemorzsa (kukoricapehelybe is panírozhatod)
  • 4 nagy evőkanál juharszirup
  • 0.5 bögre tej
Recept idők

Elkészítés:

Készíts sűrű tésztát a gofrihoz a lisztből, vajból, tojásokból és a tejből, majd add hozzá a sütőport, és ízesítsd cukorral meg egy kis sóval. 

Sózd és borsozd, majd panírozd a csirkét a hagyományos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd süsd ki néhány perc alatt forró olajban a szeleteket. 

Ha ezzel megvagy, süsd ki a gofrikat, és tálald a csirkével és a juharsziruppal. 

Itt az egészséges, ropogós gofri receptje – így hagyhatod ki a búzalisztet az egyik legfinomabb reggeliből! Itt az egészséges, ropogós gofri receptje – így hagyhatod ki a búzalisztet az egyik legfinomabb reggeliből!

A mi gofrink egyszerű, bögrés finomság, kinek van kedve szombat reggel patikamérlegen adagolni a hozzávalókat? Kapj fel egy bögrét és egy evőkanalat, nagyjából 3 perc alatt kész lesz a tésztád ehhez az egészséges gofrihoz!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

2022. február10., 06:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Próbáld ki a mogyoróvajas gofrit baracklekvárral – ez itt egy villámgyors vegán változat

Ha még egészségesebbre készítenéd, baracklekvár helyett készíts egy kevés sárgabarackragut a tetejére mézzel és friss citromfűvel.

2020. július8., 06:04

Elegáns reggeli: csokis gofri narancskrémmel, zabpehelylisztből

Egyszerű és isteni, vagyis benne van majdnem minden, amit egy reggeli fogástól elvárhatunk. Ha pedig egészséges cukoralternatívával és hozzánk hasonlóan zabpehelyliszttel készíted, akkor valóban még egészséges is lesz. Díszítsd hámozott naracsszeletekkel, így még a legszigorúbb egészségmániások is imádni fogják.

2021. október14., 09:20

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

2022. február12., 06:24

Itt az egészséges, ropogós házi gofri receptje – így hagyhatod ki a búzalisztet az egyik legfinomabb reggeliből!

A mi gofrink egyszerű, bögrés finomság, kinek van kedve szombat reggel patikamérlegen adagolni a hozzávalókat? Kapj fel egy bögrét és egy evőkanalat, nagyjából 3 perc alatt kész lesz a tésztád ehhez az egészséges gofrihoz!

2020. február16., 10:44

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek