Újabb sajtos melegszendvics, amit ezúttal egy kevés karamellben puhult almával dobtunk fel

Ne ijedj meg a gyümölcsös melegszenyáktól, sem a sósabb fajta, vagy akár a füstölt sajtoktól – ez a szendvics nagyon finom lesz bármelyikkel. Ha mégis visszafogottabb változatban próbálnád ki először, akkor mozzarellát olvassz ebbe a szendvicsbe.

Egy-egy szelet friss, fekete-erdei sonka a tetején és egy kevés durvára őrölt színesbors-keverék teheti még izgalmasabbá ezt a gyümölcsös szendvicset. Jó tartalmas, sűrű rozskenyérszeleteken a legfinomabb az almás-sajtos feltét.

Próbáld ki gyümölcsökkel is.
Próbáld ki gyümölcsökkel is.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagy szelet rozskenyér
  • 1 darab vékony szeletekre vágott alma
  • 1 bögre reszelt alpesi füstölt sajt
  • 1 mokkáskanál durvára tört rózsabors
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál natúr krémsajt
  • 4 szelet bacon (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Két szelet kenyérrel és egyszerű melegszendvicsként is készítheted ezt a fogást. Karamellizáld a cukrot kis lángon, dobj mellé egy evőkanál vajat, egy fél mokkáskanál sót, és ebben puhítsd meg néhány perc alatt az almaszeleteket.  

A bacont rácson süsd ropogósra a sütőben, a kenyeret közben kend meg a natúr sajtkrémmel – erre tedd majd a szalonnát, az almaszeleteket és végül sajtot. Sütőben, maximum 10 perc alatt elkészül, ezek után már csak annyi dolgod lesz, hogy megszórd egy kevés durvára tört rózsaborssal. 

Ha még ennél is kevesebb idő alatt csinálnál valami finomat, piríts kenyeret és baconszeleteket a sütőben néhány perc alatt, és ha elkészültek, készíts belőlük szendvicset friss almaszeletekkel és füstölt vagy camembert sajttal. 

kapcsolódó A 10 főbűn, amit a sajt ellen elkövetsz
A 10 főbűn, amit a sajt ellen elkövetsz

Fóliában tartod? Hidegen fogyasztod? És még a kérgét is kidobod? Nem tudod, mit hagysz ki!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gyors vacsoratipp: spenótos-füstölt sajtos melegszendvics baconkockákkal

A sajtos, baconös alap remek minden zöldség mellett, így bátran pakold meg a szendvics tetejét, uborkával, csírákkal, zellerrel, vagy bármelyik más kedvenceddel. Egyedül arra kell figyelned, hogy a zöldségekkel már ne melegítsd, épp az olvadt sajt, forró bacon és a ropogós, hideg falatok kontrasztja a legfinomabb benne.

2021. október21., 09:24

Töltött gomba sajttal – két nagy kedvencünk egy fogásban

Ha egy gyors, vega vacsorát készítenél, és van is otthon néhány maradék sajtszelet, próbáld ki a töltött gombát. Akkor a legfinomabb, ha egy adag fűszervajas bagettet is készítesz mellé.

2021. február13., 06:00

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Ezek a keto tacohéjak bármilyen aromás sajttal készülhetnek

Ha kihagynád az extra szénhidrátokat, készíts sajtból tacohéjakat. Lényegében formázott sajtcsipszről van szó, amibe aztán a babragutól kezdve a guacamolén át a csípős salsáig bármilyen finomságot beletölthetsz.

2020. november11., 06:04

Így használd fel a zakuszkát: melegszendvicsben, kétféle sajttal és friss rukkolával

Nem mintha ne tudnánk kikanalazni egy adag zakuszkát üvegből mindenféle szégyenérzet nélkül, de azért az sem árt neki, ha egy nagy rozskenyér tetején, egy kicsit feltuningolva kerül az asztalra.

2020. augusztus20., 06:04

Fokhagymás sült camembert szilvás-balzsamecetes raguval

A jó kis nyúlós sajt és a pikáns gyümölcsragu mellé nem is kell más, csak egy-egy pirított kalácsszelet, és már kész is a pofonegyszerű, mégis nagyon fenszi és könnyű nyári vacsora.

2020. augusztus26., 06:04

Mustra