Gyors vacsora téli hangulatban: az eredeti grilled cheese szendvics egy kis mézeskalácsfűszerrel

A sajtos szendvics egyike a gyors életmentő fogásoknak, amik mellé nem is kell más, csak egy friss zöldségekből összedobott saláta, egy kis jó minőségű balzsamecet és néhány parmezánforgács. Ebben a változatban különleges, téli hangulata lesz.

Használhatsz hozzá maasdamert, ementálit, cheddart, vagy akár mozzarellát is, ha nem szereted a túl erős, aromás sajtokat. A lényeg, hogy ne told túl a fűszert – elég, ha csak egy nagyon kicsit lehet majd érezni a fahéjat és a szegfűszeget a téli hangulatú melegszendvicsek ízén. Nálunk egy kis majonéz is került a reszelt sajt alá, szerintünk így a legtökéletesebb.

Az egyik legfinomabb épp az, amelyiket a legegyszerűbb elkészíteni.
Az egyik legfinomabb épp az, amelyiket a legegyszerűbb elkészíteni.Fotó: Thomas Barwick

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 evőkanál puha vaj
  • 4 szelet kenyér
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 csipet mézeskalácsfűszer-keverék
  • 2 csipet barna cukor
  • 0.5 bögre lereszelt maasdamer sajt
  • 0.5 bögre lereszelt cheddar sajt
Recept idők

Elkészítés:

Kenj majonézt a kenyérszeletek belső felére, majd mehet rá egy kevés cukor és a fűszerkeverék. Kend meg vajjal az alját alaposan, és mehet 2 szelet kis lángon egy serpenyőbe. Abban pakold rá a sajtokat, és végül a másik kenyérszeletet, a külső felén szintén megvajazva. Néhány perc után fordíts egyet a szendvicsen, és süsd addig, amíg a sajt teljesen elolvad. 

Kiderült, melyik a legegészségesebb sajt
Kiderült, melyik a legegészségesebb sajt

Sajtozz nyugodtan, de nem mindegy, melyiket eszed.

Tovább »

Még több recept

Ennek az olaszos melegszendvicsnek péksütemény helyett cukkini az alapja

Ez a klassz melegszenya azoknak való, akik egy kicsit spórolni szeretnének a szénhidrátokkal. A gazdag feltét segít abban, hogy ne tűnjön fel, hogy épp nem a friss péksütemény az egésznek az alapja, hanem egy nagy szelet ropogós cukkini, ami legalább ugyanolyan finom tud lenni.

2020. március4., 06:00

Desszert a forrólevegős sütőben? Süsd meg ezt a pekándiós-almás finomságot!

Nyáron ne hagyd ki a tetejéről a vaníliafagyit, télen pedig vaníliás vagy mandulalikőrrel ízesített házi tejszínnel érdemes feldobnod.

február24., 06:04

Indiai melegszendvics – egy kanál hideg joghurttal a tetején a legfinomabb

Jó fűszeresen és csípősen lesz a legjobb ez a különleges melegszendvics, amihez nem kell sokat főznöd, csak egy gyors indiai ragut összedobni és néhány percet adni neki a sütőben. Vega változatban hús helyett főtt lencsével készítsd.

január24., 06:04

Narancsos-szójás-mézes csirkefalatok – egy gyors rukkolasalátát dobj össze mellé

A csirke tökéletes alapanyag, ami sokféle konyha fűszereivel lesz nagyon finom. Szójával és mézzel is remek – ez a fogás egy kevés gyömbérrel fűszerezett, grillezett ananásszal és rizzsel a legizgalmasabb.

február25., 06:00

Jöhet egy igazi különlegesség? Melegszendvics eperlekvárral, rukkolával és camembert-rel

Még egy izgalmas melegszenya: nem is történhetne jobb a forró, olvadt camembert-rel, mint egy adag eperlekvár alatta és néhány szelet fanyar balzsamecettel meglocsolt friss eper a tetején.

2020. február29., 11:24

Barna kenyérrel a legfinomabb ez a szilvalekváros, füstölt sajtos melegszendvics

A sajt és a szilva akkor is tökéletes páros, ha elsőre elég bizarr kombónak hangzik. Dobj rá néhány szelet napon szárított sonkát, pakold meg a tetejét snidlinggel és madársalátával, és meglátod, mennyire addiktív a végeredmény.

január23., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.