10 menő recept alacsony szénhidráttartalommal

Ezen a héten olyan recepteket hoztunk, amik vagy egy-egy kedvenc fogásunk szénhidrátmentes változatai, vagy olyan ebéd- és vacsoraötletek, amik eleve nem tartalmaznak gyors felszívódású hozzávalókat.

Ha még nem készítettél ribeye steaket, mutatjuk, hogyan lehet a legtökéletesebb, de arra is van ötletünk, hogyan készülhet a szendvicsekhez használt kenyér cukkiniből és mandulalisztből. Ha szeretnél úgy egészségesebben élni, hogy nem mondasz le a jó ízekről, ebből a válogatásból böngéssz!

Ha egészségesen étkeznél, és szeretnél valami nagyon könnyű, minimális szénhidráttartalommal rendelkező péksüteményt összedobni, készítsd el ezt a gyors és nagyon finom cukkinikenyeret. Nálunk sülthagyma-kockákkal készült, így még finomabb lett ez a pofonegyszerű sós süti.

Ha a szénhidrátbeviteledre igyekszel figyelni, készítsd el ezt az egyszerű fogást, amihez kalóriaszegény, tejszínes-mustáros gombaköretet készítettünk egy jó adag színes borssal. A ribeye steak a marha legmárványozottabb része, így kifejezetten zamatos és lágy sült készülhet belőle.

Egy nagy adag friss spenót, narancsszeletek és egy kis mézes-fehérborecetes öntet elég ahhoz, hogy tökéletes köretet kapjon ez a néhány perces, gyömbérrel és mézzel grillezett lazac. Ha már unod fokhagymával és vajjal, kóstold meg a lazacot ebben a különleges, fűszeres változatban. 

A gofrisütőben akár füstölt sajtos keto gofrit is készíthetsz, amiket aztán egy nagy adag tejeskávéval legurítva egy tartalmas reggelivel indíthatod a napot. 

Ha szereted a gombát és az olasz ételeket, imádni fogod ezt a fogást. Az alapokat mindenfélével megpakolhatod, amit egyébként a pizzára tennél: mehet rá szalámi, tonhal, sonka, sajt és paradicsomszósz is, a lényeg a sok olasz fűszer és a még több sajt. 

Még egy olyan olasz hangulatú fogás, ami tele van ízekkel, frissen reszelt parmezánnal, egy adag fokhagymás csirkével és friss cukkinivel. Minden szezonban klassz, könnyű főétel készülhet belőle, amit az egészségesen étkezők, a szénhidrátparások, a kalóriaszámlálók és azok is szeretnek, akik csak ennének valami nagyon izgalmasat.

Mivel ennek a nyers brownie-nak az ízét részben az étcsoki és a kakaópor adja meg, érdemes ezekből minél jobb minőségűt venned, akár cukormenteset is. A mandulaliszt alacsony szénhidráttartalma miatt pedig az egész desszert jóval egészségesebb lesz a hagyományos cukros-lisztes változatnál.

Ez a gazdag, fokhagymás, sajtos tésztaleves állítólag másnaposságra is jó, ám ha semmit sem gyógyít, akkor is bármikor jöhet. Azért szeretjük, mert könnyű, egészséges, mégsem kell az embernek lemondania az ízekről, ha ilyet eszik. Jó fűszeres, fokhagymás fogás egy kis friss avokádóval és egy nagy adag cheddarral. 

Na jó, a mac and cheese az az étel, aminek nem kell cégér: a sajtos tésztát magyaros változatban tejföllel is lehetetlen nem szeretni, és persze hogy a tengerentúli soksajtos, sütőben pirult változatot is bármikor falnánk. Itt egy remek recept, amiben a sajtos makarónit karfiollal készítettük el.

Azért a grillezett csirke úgy önmagában nem tartozik a legérdekesebb fogások közé, és ha valakinek fontosak az ízek, érdemes feldobni valahogy. Ez a finom, zelleres-joghurtos saláta tökéletes, ha már unod a csirkét csak úgy, grillezve.

Oszd meg másokkal is!
Mustra