Melegszenya-előkelőség: rózsaborsos melegszendvics camembert sajttal, fügével és mézzel

Ha már unod a megszokott melegszendvicseket, ezzel jaszkarizz a család és a vendégek előtt! A camembert – ahogy átalában a többi sajtféle is – tök jól bírja a gyümölcsöket és akár a mézet is.

Nem kell teljesen megsütnöd, elég, ha egy-egy szelet rozskenyeret pirítasz jó forróra, és arra teszed a sajtot, majd a vékonyra vágott fügeszeleteket. Egy kis rózsabors, rukkola és méz klasszul feldobja, arra kell csak figyelned, hogy az egészet tálalás előtt rakd össze, mert az idő nem tesz jót neki. Reggelire, vacsorára és vendégek vakítására is tökéletes. 

Többféle sajttal finom.
Többféle sajttal finom.Foxys_forest_manufacture

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagy szelet rozskenyér
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 szelet camambert sajt
  • 2 teáskanál méz
  • ízlés szerint só, őrölt kömény és rózsabors
  • 2 darab vékonyra felszeletelt füge
Recept idők

Elkészítés:

Kend meg majonézzel a szendvicseket, majd mehet rá egy-egy sajtszelet, arra pedig őrölt kömény és rózsabors. Tedd az előmelegített sütőbe, és amikor a sajt felolvadt, locsold meg vékonyan mézzel, és helyezd rá a fügeszeleteket. Különleges és gyors vega vacsora lesz belőle.

A Super Bowlhoz dobozban sült camembert dukál A Super Bowlhoz dobozban sült camembert dukál

Nem csak a pattogatott kukorica alkalmas arra, hogy meccsnézés közben valamit falatozzunk. Videó.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Almás-kéksajtos melegszendvics – ötperces különlegesség reggelire vagy vacsorára

Ha te is annyira rajongod az egyszerűen összedobható, mégis különleges ízkombinációkat, amikhez nem kell a világ végéig elzarándokolnod a hozzávalókért, ezt a remek szenyát próbáld ki!

2021. július12., 10:24

Maradék húsos raguból kenyérfeltét? Így lesz belőle gyors melegszendvics reggelire vagy vacsorára

Ha maradt egy adag húsos ragu, de már semmire sem elég, keverd el egy kevés vajjal, natúr sajtkrémmel és fűszerezd kedvenceiddel, így lehet belőle klassz kenyérfeltét reggelire és vacsorára. Melegszendvicseken is tökéletes.

2020. március29., 06:00

Ennek az olaszos melegszendvicsnek péksütemény helyett cukkini az alapja

Ez a klassz melegszenya azoknak való, akik egy kicsit spórolni szeretnének a szénhidrátokkal. A gazdag feltét segít abban, hogy ne tűnjön fel, hogy épp nem a friss péksütemény az egésznek az alapja, hanem egy nagy szelet ropogós cukkini, ami legalább ugyanolyan finom tud lenni.

2020. március4., 06:00

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Íme a pizza egyszerű változata: pizzás, házi melegszendvicskrém kétféle sajttal

Nálunk általában egy nagy adag marinált articsókával a tetején készül ez a pofonegyszerű fogás, ami mellé tökéletes a nem túl markáns mozzarella, de a jó kis alaphoz tetszőleges feltéteket adhatsz a kolbásztól a tonhalig.

2020. június24., 06:00

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek