Sajtos rudak – így készítheted el legegyszerűbben nagymama kedvenc vendégváróját

Szinte bármelyik kedvenc sajtod felhasználható ehhez a gyors, sós sütihez, ami mellett akár paprikát, színesbors-keveréket vagy parmezánt is adhatsz a tésztához.

Nem csak sósan finom: egy adag szilvalekváros-borsos mártogatóssal tényleg extra vendégvárót készíthetsz belőle. 

Szezámmaggal vagy akár olaszosan is készítheted.
Szezámmaggal vagy akár olaszosan is készítheted.Fotó: tbralnina

Hozzávalók:

  • 30 deka liszt
  • 25 deka margarin
  • 1 darab tojás
  • 1.5 deci tejföl
  • 1 bögre reszelt sajt (nálunk maasdamer)
  • 2 csapott teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan a lisztet a sóval, a cukorral, majd a margarinnal és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Ha jól eldolgoztad, nyújtsd ki a tésztát, kend meg a tojással, és szórd rá a sajtot. Ezek után késsel vágj belőle rudakat, és mehet az egész 180 fokos sütőbe úgy 10 percre. 

Ha még édekesebbre szeretnéd, akár csavarhatsz is egyet a tésztán, ha pedig a tojást pizzakrémre cseréled, kicsit olaszosabb hangulatú vendégváró lesz a végeredmény. 

Így készül a villámgyors sajtos rúd
Így készül a villámgyors sajtos rúd

A juhtúrós és a sima is elkészül harminc perc alatt. Vendégváráshoz, tévé előtt ropogtatáshoz is ideális, és még csak nem is drága.

Tovább »

Még több recept

Ha már csak egy kevés húsos ragu maradt otthon, készüljön belőle rakott káposzta jó sok tejföllel

A tejföl rengeteg magyar ételt képes új szintre emelni a túrógombóctól a csőben sült, rétegezett ételekig, miért lenne kivétel ez a maradék húsos raguval és rizzsel készült rakott káposzta?

április1., 06:04

Rapid vacsi: olívás-háromsajtos tészta csirkemellel

A bezártságban jó barátaink a száraztészták, amikkel néhány perc alatt dobhatunk össze vacsorát és ebédet, nagyjából végtelen variációban. Ezen héten olyan tésztaételeket hoztunk, amik nem unalmasak, miközben alapanyagaikból mindig van otthon legalább egy kis adag.

április3., 06:04

Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

április3., 06:04

Egyszerű kapros lazackrém – kekszeken, barna kenyéren és zöldségfalatkák tetején is finom

A jó vendégváró hamar elkészül, de kicsit azért különleges, ünnepek környékén pedig egy kicsit fenszi is. Ez a lazackrém olyan rapid finomság, ami az összes feltételt könnyedén kipipálja.

2019. december16., 11:24

Korianderes, sütőben sült brokkoli

Ínycsiklandó fogás egyenesen a sütőből. Sült brokkoli glutén-, tej- és tojásmentesen.

március31., 06:00

A kakaós csigát mindenki szereti – ebben az egyszerű változatban még az is, aki elkészíti

A gyereknek az iskola talán nem hiányzik, de egy-egy darab jó kis puha kakaós csigára talán benevezne, ahogy mi is, bármikor. Ha te sem vagy különb nálunk, kapcsolj hedonista módba ezzel a klasszikussal, amit természetesen fahéjjal és citromos cukormázzal is készíthetsz. Ha sósan ennétek, cheddar sajtos-jalapenós töltelékkel tekerd fel.

április3., 06:04

Mustra