Triplacsokis cupcake-ek Nutella-krémmel – ezt süsd meg, ha biztosra akarsz menni!

Aki a sütit szereti, az a csokit is biztosan szereti, ezért jó ötlet triplacsokis sütikkel lekenyerezni, megvesztegetni és örökre magunkhoz láncolni a családot és a vendégeket. Ennél a sütinél biztosan nem jön elő, hogy én nem szeretem a zselatint/málnát/túrót, vagy az élesztős dolgokat, a Nutella segít abban, hogy az egész tuti siker legyen.

A cupcake ugye valójában nem más, mint az unalmas muffin kisminkelt változata, ám ha ilyet készítünk, arra érdemes figyelni, hogy az egész ne csak valami nagyon színes, édes és látványos desszert legyen, hanem tényleg kerüljenek be ízek: csoki, gyümölcspüré, matcha, citrushéjak vagy bármi, ami épp eszedbe jut.

A krémhez extra kakaóport is keverhetsz.
A krémhez extra kakaóport is keverhetsz.Fotó: zefirchik06

Hozzávalók:

A muffinokhoz:

  • 5 deka kakaópor
  • 2 marék csokoládépasztilla (vagy apróra vágott étcsokoládé)
  • 2 nagyobb darab tojás
  • 15 deka liszt
  • 15 deka puha vaj
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 15 deka cukor
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 zacskó vaníliás cukor

A tetejére

  • 15 deka natúr sajtkrém
  • 3 nagy evőkanál Nutella
  • 5 deka reszelt étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a tészta száraz hozzávalóit (a csokidarabokat még ne tedd bele), majd mehet bele a megolvasztott vaj langyosan és a tojások is. Ha ezzel megvagy, adj annyi tejfölt hozzá, ha szükséges, hogy sűrű, de még folyékony tésztává álljon össze – ennek mennyisége a tojások méretétől is függ. A legvégén keverd el benne a csokidarabokat. Kanalazd muffinformákba, és süsd készre előmelegített sütőben, 180 fokon úgy 15-20 perc alatt.

A krémhez csak dolgozd el egymással a hozzávalókat, és díszítsd vele a kihűlt süteményeket. A tetejére étcsokoládé-forgácsot szórj. 

Klónok harca: van olyan termék, ami képes megszorongatni a Nutellát?

Tesztünk során kilencféle Nutella klónt kóstoltunk meg. Naná, hogy voltak meglepetések.

Tovább »

Még több recept

Ne vadászd az élesztőt: szódabikarbónás kenyér egyszerűen

Persze hogy a sütőporos kenyér nem lesz éppen olyan, mint az élesztős vagy a kovásszal készült, de attól még nagyon is élvezhető, főleg ebben az egyszerű és viszonylag gyors változatban. Ha tovább ízesítenéd, fokhagymaport, olívát és aszalt paradicsomkockákat is keverj a tésztába.

március27., 06:00

Csirkesaláta izgalmasan: aranymazsolával, barackkal és avokádóval dobtuk fel az egyszerű fogást

Zellerrel és almával is finom, hát még cézársalátában, most pedig azt is megmutatjuk, hogy a jó kis forró, grillezett csirkefalatok akár hideg gyümölcsszeletekkel és mazsolával is tökéletesek. Ha biztosra akarsz menni, készíts mellé öntetet joghurtból citromlével, baracklekvárral, fehér borssal és sóval.

március25., 06:04

Tényleg lesz 4 összetevőből isteni, nutellás sajttorta? Igeen!!

Ünnepnap. Bármikor. Ráadásul gyorsan.

2019. november4., 11:24

Reggelizz desszertet! Kakaós édesburgonya-kenyér

Egy jó reggelihez nem is kell más, csak egy kevés sós vaj és egy nagy adag banánturmix és persze egy szelet ebből az édesburgonya-kenyérből, amiről mindannyian tudjuk, hogy süti, de így kevésbé hangzik bűnös fogásnak. Édesítővel, mandulaliszttel is készítheted, így a vércukorszinted miatt sem kell aggódnod.

március27., 06:00

Kifogytál a kenyérből és a tésztából? Készíts fűszeres palacsintametéltet a raguk mellé!

Ez a kapros köret egy jó kis tejfölös harcsapaprikás mellett a legfinomabb.

március27., 06:00

Zabpehelylisztből is finom: paprikás palacsinta fokhagymás-zöldfűszeres ricottával töltve

Akár a lassan felszívódó zabpehelylisztből is elkészítheted ezt a sós palacsintát, ami a tetejére szórt füstölt paprikával lesz a legfinomabb. Ha szereted a csípőset és a mexikói hangulatot, a ricottához csilit, köményt és egy kevés kukoricát is adj!

március29., 06:00

Mustra