Egyszerű és gyors süti: hagyományos linzerkarika

Egy kis házi lekvárral a legfinomabb ez a klassz linzer, amit kedved szerint turbózhatsz egy kis mandulalikőrrel, pálinkával, fahéjjal vagy más kedvenc fűszereiddel.

A linzer nem egy nagy kihívás: a titka mindig a megfelelő hőmérséklet, és az, hogy legyen belőle elég, mert ezek a kis, lekvárral összeragasztott falatkák egyrészt tök jól elállnak, másrészt elég gyorsan el tudnak fogyni. Sok jó recept van rá, mutatunk egy tejfölöset, amibe egy kis sütőpor is kerül, és a retró jegyében akár zsírral is készítheted. 

A bogyósgyümölcs-lekvárba illik egy kis mandulalikőr.
A bogyósgyümölcs-lekvárba illik egy kis mandulalikőr.Redaco

Hozzávalók

  • 75 deka liszt
  • 30 deka zsír vagy hideg vaj
  • 15 deka porcukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 0.5 darab citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egymással jól a száraz hozzávalókat, majd mehet bele a zsiradék, a tojás és annyi tejföl, amennyitől összeáll. Pihentesd a hűtőben befóliázva legalább egy órán át, majd nyújtsd ki 2-3 milliméteresre, és szaggasd ki, amilyenre szeretnéd. 180 fokon 8 perc elég is lesz neki. Ha kihűlt, már ragaszthatod is össze a karikákat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek