Nosztalgiázz egy nagy adag retró hókiflivel!

Ha valami igazán a nagymama konyháját idéző vendégváró, az biztosan a hókifli. A jó kis porcukros falatok sokáig elállnak, és nem is kell melléjük csak egy adag mézes melange egy beszélgetős délutánhoz.

Jó, hát a melange helyett ír whiskyvel is készítheted a kávét, és most azt is megmutatjuk, hogyan varázsold össze a legegyszerűbben a hozzávalókat a hókiflihez úgy, hogy a végeredményt kóstolva még a nagymamád is büszke legyen rád. 

Még melegen forgasd meg a cukorban.
Még melegen forgasd meg a cukorban.Ann_Zhuravleva

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 deka liszt
  • 25 deka zsír vagy margarin
  • 1 evőkanál cukor
  • 0.5 mokkáskanál
  • 2.5 deci tejföl

A töltelékhez

  • 10 deka cukor
  • 2 darab tojásfehérje
  • 20 deka darált dió
  • 0.5 mokkáskanál
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • porcukor (a szóráshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el alaposan a tészta hozzávalóit, majd amíg a töltelék készül, pihentesd a hűtőben. 

A töltelékhez egy tálban keverd el a diót a cukorral, sóval és a felvert tojásfehérjével. Nyújtsd a tésztát ezek után úgy 2-3 miliméteresre, és egy pohárral formázz belőle úgy 7 centi átmérőjű köröket. Ebbe kanalazd a tölteléket, majd hajtsd fel és formázd félhold-kifli alakúra. 

Ha ezzel megvagy, előmelegített sütőben süsd készre 180 fokon 12-15 perc alatt, majd forgasd a vaníliás cukorral elkevert porcukorba a kifliket. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek