Készíts Twixet otthon 10 perc alatt, egészségesebb változatban!

Egy kekszes réteg, egy karamelles és egy kevés csoki – így készül egyik kedvenc édességünk, amit azért a boltinál egészségesebb változatban is összedobhatunk úgy, hogy az ízvilága a régi marad.

Alulra egy kissé sós, zabpelyhes réteg kerül kókuszzsírral, rajta egy adag karamellel elkevert mogyoróvaj, és azon bármilyen, akár cukormentes csoki is lehet a harmadik réteg. Percek alatt elkészül, sokáig eltelít, és cukormentes változatban a glikémiás indexe is sokkal jobb a mogyoróvajnak, a zabnak és a minimálisra csökkentett cukortartalomnak köszönhetően.

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 1 bögre zabpehely
  • 1 evőkanál eritrit
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 2 nagy evőkanál kókuszzsír

A mogyorós réteghez

  • 4 evőkanál mogyoróvaj
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • (eritrit, ha szükséges)

A tetejére

  • 10 deka (cukormentes) étcsokoládé
  • 10 deka (cukormentes) tejcsokoládé
  • 1 teáskanál kókuszzsír
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a kókuszolajat, majd dolgozd el egy aprítógépben az alsó réteg hozzávalóit, és nyomkodd egy jénai aljára. Ezek után tedd a fagyasztóba.

A második réteghez melegíts kis lángon cukrot, és amikor karamellé olvadt, öntsd az apírtógépbe a mogyoróvaj, a kókuszolaj és a só mellé. Keverd el és kanalazd a már kihűlt alapra, majd tedd a fagyasztóba.

A csokit gőz fölött olvaszd fel egy kanál kókuszolajjal, és ha a középső réteg is megdermedt, öntsd a tetejére. Tedd egy órára a hűtőbe, utána már szeletelheted is. 

Így készül a Bounty csoki házilag Így készül a Bounty csoki házilag

Most megmutatjuk, hogyan készül az a másolat, ami veri az eredetit. A verhetetlen csoki-kókusz páros, és a jó alapanyagok találkozása egy receptben.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Fekete ribizli-menta szörbet – étcsokis öntettel a tetején a legfinomabb

Tejjel, vízzel, vagy akár növényi tejjel is készülhet ez a finomság, amiből, ha felnőtteknek készül, egy kis adag csokoládélikőr sem marad ki.

2021. július18., 12:52

Ha egy gyors desszertet készítenél ünnepekkor, dobd össze ezt a csokis pohárkrémet szarvasgombával

A szarvasgombaolaj nem fogy túl könnyen, mert csak nagyon visszafogott ízek mellett működik igazán, de ebben a csokis desszertben tökéletes helye van, főleg ünnepek környékén.

2020. december2., 06:24

Pattogatott kukoricából is készülhet édesség, nem is akármilyen

Az amerikai konyháról szól ez a hét, legalábbis részben. Ez azt jelenti, hogy egyszerű és néha fura fogásokat mutatunk majd – ezek egyike ez a klassz, maradékmentő snack –, amikkel leginkább gyerekbulikon lehetsz népszerű.

2020. október29., 06:08

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

2022. február10., 06:24

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek