Szereted a vékony tésztás pizzát? Próbáld ki tortillalapokon articsókával és szardíniával!

A pizza bármelyik formájában jöhet: a hagyományos mellett tojásos alappal, karfioltésztával, de még ezeken a vékony tortillalapokon is szívesen esszük. Lehetne vitatkozni azon, hogy vajon hívhatjuk-e még pizzának ezeket a könnyű tésztás alternatívákat, de miért tennénk, ha helyette neki is láthatunk készíteni egy adagot.

Ezt a verziót tejfölös, juhtúrós és paradicsomos alappal is készítheted – előbbinél egy kis kapor vagy fokhagyma is felhasználható a fehér szósz ízesítésére. Akármit is választasz, a legfontosabb, hogy azt tartsd szem előtt, hogy a kedvenceid kerüljenek a feltétek közé. Nálunk tejfölös-fokhagymás alappal, füstölt sajttal, articsókával és egy adag hallal készült. 

A titka, hogy ne kerüljön rá túl sok feltét.
A titka, hogy ne kerüljön rá túl sok feltét.a-lesa

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 darab teljes kiőrlésű tortillalap
  • 1 evőkanál natúr sajtrém
  • 1 evőkanál tejföl
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 gerezd összetört fokhagyma
  • 3 evőkanál feldarabolt articsókakonzerv
  • 3 kisebb darab összetört szardínia
  • 1 csésze lereszelt füstölt alpesi sajt
Recept idők

Elkészítés:

Az elkészítése nagyon egyszerű: keverd el a sajtkrémet a tejföllel, sóval és fokhagymával, és aprítsd fel a többi hozzávalót. A tortillalapokat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd pakold rá a sajtkrémet, arra a sajtot, majd a többi hozzávalót, mintha hagyományos pizzát csinálnál. 10-12 perc alatt süsd készre 180 fokon. 

A készítés közben ügyelj arra, hogy ne legyen túl sok feltéted, mert akkor elázik a tortilla, és nem ropogósra sül. 

Pizzák tesztje: honnan éri meg rendelni? Pizzák tesztje: honnan éri meg rendelni?

Vannak épkézláb Margheriták, amik nem hoznak szégyent a pizza névre? És ha igen, mennyiért? Utánajártunk!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Alma-brie-rukkola quesadilla: francia–mexikói fúziós vacsora 10 perc alatt

A tortillalapok bármelyik fajtája remek alap a mexikói fogásokhoz, ahogy ahhoz is, hogy rendhagyó ízekkel dobjuk fel őket. Ez a francia hangulatú fogás remek reggeli, ami még finomabb akkor, ha egy kevés tárkonyos mézzel locsolod meg a tetejét.

2020. szeptember3., 06:04

Jön a húsvét, készíts pizzát a sonka maradékából!

Néhány kocka jó kis házi sonka és tojás is kerül ennek a pizzának a tetejére, amiket ezúttal a sajt tetejére pakoltunk, így jól látható, mivel is ízesítettük a félig olasz és kicsit magyar finomságot. Ha a paradicsomos változatot megunod, tejfölös-lila hagymás változatban is készítheted.

2021. március30., 10:24

Húsimádók kedvence: olasz meatza

A meatza a pizza és a hús szavak keveredéséből született finomság, ami remek akkor, ha kevesebb szénhidrátot ennél. Általában elég belőle egy-egy szelet, és mellé egy nagy tányér paradicsomsaláta egy kevés fekete olívával.

2021. február28., 06:00

Íme a pizza egyszerű változata: pizzás, házi melegszendvicskrém kétféle sajttal

Nálunk általában egy nagy adag marinált articsókával a tetején készül ez a pofonegyszerű fogás, ami mellé tökéletes a nem túl markáns mozzarella, de a jó kis alaphoz tetszőleges feltéteket adhatsz a kolbásztól a tonhalig.

2020. június24., 06:00

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Ezek a gyors, életmódváltó pizzák segítenek abban, hogy spórolj a szénhidrátokkal

Pestóval, friss, balzsamos paradicsomokkal és kedvenc olasz sonkáinkkal szeretjük a legjobban ezeket a pizzákat, amik akkor a legfinomabbak, ha minél több zöldség kerül a kis tortillalapok tetejére. Nálunk most életmódváltó verzióban készült, így nem került a tetejére túl sok sajt, csak egy-egy evőkanál frissen reszelt, aromás parmezán.

2021. január6., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek