A tökéletes munkahelyi ebéd: durumtészta-saláta grillezett csirkével és friss zöldségekkel

Ez a tésztasaláta nemcsak egészséges és ismerős ízekkel van tele, hanem olyan fogás, ami akkor is nagyon finom, ha elkészítés után néhány órával, hidegen eszed meg, miután már jól összeértek az ízek.

A durumtészák durumbúzadara és víz felhasználásával, tojás hozzáadása nélkül készülnek, és amellett, hogy fehérjékkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal látnak el minket, a durumbúzában lévő keményítő szerkezeténél fogva lassabban bomlik le az emésztés során. Ez az oka annak, hogy szemben a hagyományos tésztákkal nem emeli ugrásszerűen a vércukorszintet, így az éhségérzetedet is jól kordában tartja.
 

Hidegen is finom.
Hidegen is finom.Fotó: Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagy bögre bármilyen durumtészta
  • 1 hagyományos adag hámozottparadicsom-konzerv
  • 1 marék felaprított friss balazsalikom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított olasz fűszerkeverék (vagy pizzafűszer-keverék)
  • 0.5 fej felkockázott vöröshagyma
  • 2 szelet csirkemell
  • 1 csapott evőkanál barna cukor
  • 2 marék friss koktélparadicsom összevágva
  • 2 szál zöldhagyma zöldje felaprítva
  • 1 darab felkockázott szárzeller
  • 3 evőkanál étolaj
  • ízlés szerint mozzarella, parmezán
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel főni a tésztát sós vízben, majd puhítsd al dentére. Közben dobd a hagymákat a felhevített olívaolajra, és ha kissé megpuhultak, mehet hozzá a kissé felaprított paradicsomkonzerv, az olasz fűszerek, só, bors és a barna cukor. Sűrítsd be egy kissé, add hozzá a tejszínt, majd forgasd össze az elkészült tésztával és a friss bazsalikommal. Süsd meg egy kevés olajon a besózott csirkemelleket, majd felcsíkozva azt is add a keverékhez. (Ha erre nincs időd, néhány szelet olasz prosciuttóval dobhatod fel a salátát.)

Ezek után mehetnek hozzá a felkockázott zöldségek és a kedvenc olasz sajtjaidból egy-egy adag. 

Ha még több zöldséget tennél bele, grillezett cukkinit, padlizsánt és lila hagymát kockázz a salátába. 

7 előrecsomagolt étel, ami igazából egészséges
7 előrecsomagolt étel, ami igazából egészséges

Élből kizárod az összes konzervet és fagyasztott terméket? Mutatjuk, hogy melyek azok, amiket nem kéne.

Tovább »

Még több recept

Próbálj ki valami különlegeset: palacsinta matchával és fehércsokikrémmel

Szerintem akkor szerencsés a különlegességeket kipróbálni, ha azok nem fura, felismerhetetlen ételek lesznek az asztalon, hanem olyasmik, amiknek nagyon is van értelme, például mert egy-egy új arcát mutatják meg megszokott fogásainknak. Ez a matchaporral ízesített palacsinta pont ilyen – egy jól ismert kedvencünkön csavar egy keveset úgy, hogy az egész még ismerős, mégis nagyon új és izgalmas desszert lesz.

február23., 10:40

Szereted a vékony tésztás pizzát? Próbáld ki tortillalapokon articsókával és szardíniával!

A pizza bármelyik formájában jöhet: a hagyományos mellett tojásos alappal, karfioltésztával, de még ezeken a vékony tortillalapokon is szívesen esszük. Lehetne vitatkozni azon, hogy vajon hívhatjuk-e még pizzának ezeket a könnyű tésztás alternatívákat, de miért tennénk, ha helyette neki is láthatunk készíteni egy adagot.

február16., 09:24

Zseniális recept: hamburgerzsömle gluténmentesen

Akkor sem kell lemondani egy jó hamburgerről, ha diétázol.

február24., 11:24

Fél óra alatt összedobod: túrós-étcsokis brownie egyszerűen

Minden brownie esetében fontos szabály, hogy ne spórolj az étcsokin, kerüljön bele a legjobb minőségű, mert ez adja majd meg az alapízét a sütinek. Ahhoz, hogy még finomabb legyen, egy kis kanál só és egy adag ristretto fog segíteni – ahogy nagyjából minden csokis sütin. Így lesz az „oké, még egy csokis süti”-ből, „mit tettél ebbe, Marikám” – féle klasszikus.

február22., 11:22

Melegszenya-előkelőség: rózsaborsos melegszendvics camembert sajttal, fügével és mézzel

Ha már unod a megszokott melegszendvicseket, ezzel jaszkarizz a család és a vendégek előtt! A camembert – ahogy átalában a többi sajtféle is – tök jól bírja a gyümölcsöket és akár a mézet is.

február23., 11:20

Pimp my krumplis tészta: grenadírmars kolbászkarikákkal, füstölt paprikával és snidlinggel

Ugye milyen régen ettél utoljára krumplis tésztát? Pedig hatalmas retróság, amihez nagy konyhai szakértelem sem kell.

február20., 11:24

Mustra