Hidegen is finom: rizssaláta pestóval, brokkolival és csirkefalatokkal

Az a jó ebben a salátában, hogy nemcsak frissen, melegen lesz nagyon finom, hanem akár hidegen egy utazás közben, vagy az irodában is tökéletes. A brokkolival, a könnyű garnélafalatokkal és a barna rizzsel ráadásul csupa egészséges hozzávalóval töltöd fel a szervezeted.

Brokkoliból azért érdemes minél többet az ételeidbe ügyeskedned, mert a többi káposztaféléhez hasonlóan C- és K-vitaminban igen gazdag, annyira, hogy tíz deka belőle a napi adagot fedezi mindkettőből. A benne lévő rafaninról kutatások is igazolták, hogy gátolja egyes vírusok, baktériumok és gombák szaporodását.
 

Már csak a koktélparadicsom hiányzik.
Már csak a koktélparadicsom hiányzik.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre barna rizs
  • 1 teáskanál vaj
  • 2.5 bögre alaplé
  • 1 kisebb fej brokkoli
  • 1 fél üveg pesto
  • 2 kisebb szelet csirkemell
  • 1 bögre összevágott koktélparadicsom
  • 1 bögre zellerszár
  • 1 csokor snidlig
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd át a forró vajban a barna rizst, majd tedd fel főni az alaplében, és adj neki úgy háromnegyed órát kis lángon. 

Közben főzd meg sós vízben a rózsáira szedett brokkolit is 7-10 perc alatt, és néhány kanál olívaolajon süsd meg, vagy grillezd a besózott és borsozott csirkehúsokat. 

A zöldségeket és a húst is szeleteld fel, sózd meg egy kicsit. Ha a rizs elkészült, forgasd meg a pestóban, és ha kissé kihűlt, keverd el a zöldségekkel. Ezek után mehet rá a hús, és ha van otthon, akkor egy-egy evőkanál parmezán is. Csirke helyett egy-egy adag édes-csípős szószban meforgatott garnélával vagy hideg, citromos füstölt hallal is készítheted. 

Így készítsd el a brokkolit, ha jót akarsz magadnak Így készítsd el a brokkolit, ha jót akarsz magadnak

Előzetesként annyit, hogy a brokkolit nem túl jó ötlet leforrázni/szanaszét főzni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Hétvégi, húsos leves könnyű változatban: brokkolikrémleves napon szárított sonkával

Ha nem ennél túl sok húst, de azért nem spórolnád ki a fogásaidból, ezt a remek levest próbáld ki! Arra érdemes figyelned, hogy a levesbetétnek használt sonkát falatnyi darabokra vágd, mert evés közben a kanállal már nem tudod majd szétvágni a darabokat. Ha olasz vagy spanyol sonka nincs kéznél, használj füstölt halat, azzal is finom lesz.

2021. október31., 06:20

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

A vegán ételek is lehetnek nagyon finomak: csicseriborsó-saláta fűszeres zabkolbásszal

Klassz, magyaros ízű, és nincs „nyúlkaja” hangulata sem ennek a mézes-mustáros csicseriborsó-salátának, amihez grillen sült zabkolbászok készültek nálunk. Utóbbiak neve kissé bizarr, de ettől eltekintve tökéletes és jó fűszeres, vegán húshelyettesítők, amik otthon is percek alatt összedobhatók.

2020. február28., 10:40

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek