Nálunk háromféle sajt került bele és egy kanál barna cukor, ami a pikáns, erős, aromás fajták ízét gyönyörűen letompítja. Ha erős, aromás sajtokat használsz, bármelyik ételnél bevetheted ezt a trükköt.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 közepes karfiol
- 2 deci tejszín
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál barna cukor
- 2 bögre maasdamer, parmezán és érett cheddar sajtok lereszelve
- 1 teáskanál liszt
Szedd apró rózsáira a karfiolt és főzd puhára, közben reszeld le kevenc sajtjaid – legyen körülbelül 2 bögrényi adag a végeredmény.
Keverd el a tejszínt sóval, borssal, a kis kanál barna cukorral, liszttel, majd ebben forgasd meg a kész karfiolokat. Keverd bele a sajt felét, öntsd egy kiolajozott jénaiba, majd mehet a tetejére a másik fele is. Süsd addig, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. Baconkockákkal vagy pirított dióval teheted még érdekesebbé.
Szuflénak hívni egy egy fogást mindig jó ötlet, mert attól az embernek olyan érzése lesz, mintha valami nagyon elegáns, könnyű francia ételt készítene és fogyasztana el. Ez most ráadásul igaz is.
Tovább olvasom