Tészta helyett próbáld ki a sajtos makarónit karfiolból!

Na jó, a mac and cheese az az étel, aminek nem kell cégér: a sajtos tésztát magyaros változatban tejföllel is lehetetlen nem szeretni, és persze hogy a tengerentúli soksajtos, sütőben pirult változatot is bármikor falnánk. Ebben a klassz, karfiolos változatban bármikor meg is tehetjük.

Nálunk háromféle sajt került bele és egy kanál barna cukor, ami a pikáns, erős, aromás fajták ízét gyönyörűen letompítja. Ha erős, aromás sajtokat használsz, bármelyik ételnél bevetheted ezt a trükköt. 

Baconkockákkal vagy pirított dióval teheted még érdekesebbé.
Baconkockákkal vagy pirított dióval teheted még érdekesebbé.OksanaKiian

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 közepes karfiol
  • 2 deci tejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 2 bögre maasdamer, parmezán és érett cheddar sajtok lereszelve
  • 1 teáskanál liszt
Recept idők

Szedd apró rózsáira a karfiolt és főzd puhára, közben reszeld le kevenc sajtjaid – legyen körülbelül 2 bögrényi adag a végeredmény. 

Keverd el a tejszínt sóval, borssal, a kis kanál barna cukorral, liszttel, majd ebben forgasd meg a kész karfiolokat. Keverd bele a sajt felét, öntsd egy kiolajozott jénaiba, majd mehet a tetejére a másik fele is. Süsd addig, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. Baconkockákkal vagy pirított dióval teheted még érdekesebbé. 

Sznoboskodj velünk: karfiolos-brokkolis szuflé Sznoboskodj velünk: karfiolos-brokkolis szuflé

Szuflénak hívni egy egy fogást mindig jó ötlet, mert attól az embernek olyan érzése lesz, mintha valami nagyon elegáns, könnyű francia ételt készítene és fogyasztana el. Ez most ráadásul igaz is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Négysajtos sült karfiol

Ha nem foglalkoznál túl sokat a vacsorával, csak főzz egy nagy adag karfiolt és pirítsd rá kedvenc sajtjaid, akár egy nagy adag házi morzsa társaságában. Akár húsmentes vacsoraként is tökéletes.

2021. június12., 11:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Ropogósra sült karfiolszték őszi hangulatban, füstölt paprikával

Köretként is kiváló, egy jó hallevesben levesbetétként, de akár egy nagy adag tésztával és sajtszósszal remek, könnyű őszi vacsora lehet a karfiolszték, aminek az elkészítésében mindössze az a nehézség, hogy meg kell várnod, amíg elkészül. Mi párolóban készítjük, és aztán vajban pirítjuk meg, de ha kisebb darabokban is megfelel, szedd rózsáira, főzd meg, majd ezek után pirítsd meg a sütőben vagy egy serpenyőben.

2021. október18., 11:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Ezt a sült tojásos karfiolt most indiai hangulatban, csípősen készítettük el

Ki tudja, miért annyira remek étel a karfiol tojással, morzsával és egy kevés jó hideg tejföllel a tetején, de annyi biztos, hogy számos variációja akad, amikkel még izgalmas is maradhat egyszerű kedvencünk. Ez az indiai épp ilyen, csípősrajongóknak füstös csiliszósszal vagy Sirachával a tetején tálald. Egyszerűen tökéletes a tejföl tetején.

2021. március20., 12:52

Ez a meleg karfiolos saláta mascarponéval és bazsalikommal az igazi

Bármelyik kezdő szakács könnyen összedobja ezt a gyors, meleg salátát, amit aztán csirke, halak és vörös húsok mellett is bevethetsz.

2021. január10., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek