Meggyes gesztenyegolyók – egészséges finomság 3 összetevőből

Nem csalás, nem ámítás, nem szemfényvesztés! Az egyetlen trükk, hogy édesített gesztenyét kell venni, amiből ma már kapható light, vagyis cukormentes változat is. Úgyhogy helló, lusta életmódváltók, imádni fogjátok ezt a minimálédességet!

Egy nagyon klassz, meggyes-gesztenyés desszert lesz a néhány perces móka vége, és ha nem ragaszkodsz a minimál változathoz, akkor mandulalikőrbe áztatott meggyekkel is készítheted, és megforgathatod kakóporban, kekszmorzsában, de akár liofilizált gyümölcsökben is. 

Lehet azért pimpelni, pimpolgatni.
Lehet azért pimpelni, pimpolgatni.IvanJekic

Hozzávalók

  • 20 deka gesztenyepüré (édesített)
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 20 deka meggy
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd meg a kókuszolajat, és dolgozd el egy aprítógépben a gesztenyével. Ha kissé morzsás, azzal nincs semmi baj, a kezedben, formázáskor majd szépen összeáll. Formázz belőle kis golyókat, nyomj a közepükbe egy-egy meggyet, és már el is készültél. 

Variációk szelídgesztenyére a pürén túl Variációk szelídgesztenyére a pürén túl

Mi lesz a gesztenyéből, ha nem gesztenyepüré? Leves, köret, egytálétel vagy éppen retró gesztenyeszív. Bónusz: az egyszerű gesztenyepucolás titkai.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gyors palacsinta rumos-gesztenyés raguval és tejszínhabbal

Ha ismered ezt a bögrés receptet, soha az életben nem kell többé rágugliznod a palacsinta receptjére. Elég annyit megjegyezned, hogy a fő alapanyagokból 1-1 bögre kell, a többi hozzávalóból pedig kettő darab, kanál, vagy épp csipet. Már mutatjuk is, hogy pontosan hogyan készítsd!

2021. október13., 11:20

Gyors desszert: avokádópuding narancsos habbal és kávéval

A vegán és növényi alapú desszertek azért jók, mert általában sokkal gyorsabban elkészülnek, mint a hagyományos, sütőben készült édességek. Ez a klassz csokihab nálunk egy réteg narancslikőrrel elkevert narancslekváros réteget is kapott, a tetején lévő tejszínhabhoz pedig egy bionarancs héját is hozzáadtuk. És még a sütőt sem kellett bekapcsolni hozzá.

2021. november2., 11:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Különleges vacsora fasírt helyett: gesztenyés-vörös áfonyás húsgolyók

Az ilyen különlegességek mellé nem is nagyon kell gondolkodnod a köreten, tökéletes egy adag párolt rizzsel, de nagyon finom sült krumplival és egy kis barnamártás alatt is.

2021. november8., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek