Így könnyű egészségesen élni: bruschettacsirke fűszeres cukkinitésztával

Még egy olyan olasz hangulatú fogás, ami tele van ízekkel, frissen reszelt parmezánnal, egy adag fokhagymás csirkével és friss cukkinivel. Minden szezonban klassz könnyű főétel, amit az egészségesen étkezők, a szénhidrátparások, a kalóriaszámlálók és azok is szeretnek, akik csak ennének valami nagyon izgalmasat.

Csirke helyett más húsokkal is készülhet, jól áll neki egy adag frissen sült fokhagymás-citromos hal és egy klassz mustáros steak is. Vega változatban vajjal grillezett, fahéjas padlizsánszeletekkel tálald. 

A fogás névadója, a bruschetta eredetileg pirított kenyérszeletet takar, amit legtöbbször fokhagymával dörzsölnek be, extraszűz olívaolajjal locsolnak meg, majd sóznak és borsoznak. Mi a kenyeret grillezett csirkeszeletekre cseréltük.

Már csak a paradicsomok hiányoznak róla.
Már csak a paradicsomok hiányoznak róla.rudisill

Hozzávalók

  • 1 közepes darab cukkini
  • 10 darab koktélparadicsom
  • 4 darab csirkecombfilé (csirkemellből is készítheted)
  • 4 gerezd lereszelt fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só, bors, oregánó és majoránna
  • 1 nagy evőkanál balzsamecet
  • néhány levél összevágott friss bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Ha van a ceruzahegyezőkre emlékeztető cukkinivágód, akkor azzal vágd spagetti formájúra a zöldséget, ha nincs, akkor egy hámozó segítségével készíthetsz belőle hosszúkás szeleteket. 

Dobd 2 evőkanál forró vajba a fokhagymát, és néhány percig keverd benne cukkinit, majd ízesítsd borssal, oregánóval és majorannával az alapot. 

A csirkeszeleteket sózd és borsozd, olajozd meg kissé, tedd egy kontakgrillbe, vagy süsd meg kevés olajon a szeleteket. A paradicsomokat kockázd fel, adj hozzá sót, borsot, balzsamecetet és friss bazsalikomot, majd tálaláskor ezt halmozd a húsok tetejére. Friss zöldségekkel vagy reszelt sajttal dobhatod fel, a tésztát pedig néhány evőkanál pestóval teheted még izgalmasabbá. 

Isteni, egyszerű töltött cukkini húsmentesen – ezzel szereted meg a vega életmódot Isteni, egyszerű töltött cukkini húsmentesen – ezzel szereted meg a vega életmódot

Meglepően finom a végeredmény.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Rántott csirkecsíkok mézes-csípős-szójaszószos mártogatóssal

A rántott csirke olyan klasszikus, amit a legválogatósabb felnőttek és gyerekek is örömmel befalnak, ha pedig felnőttek is kapnak belőle, ezt a csípős dipet készítsd el hozzá.

2021. október28., 11:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Készítsd a rántott húst kukoricapelyhes panírral, nem fogod megbánni!

Ropogós és isteni lesz a végeredmény, főleg akkor, ha egy pár órára előtte egy szójaszószos-barna cukros, enyhén csilis marinádba teszed a szeleteket. Az édeskés-különleges hús tetején a ropogós kukoricapehely tényleg új szintre emeli a kedvencedet.

2021. november6., 07:04

Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

2021. október14., 11:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek