Barackkal, édesburgonyával és répával sült rozmaringos csirkecombok

Tökéletes mellé egy adag friss házi kenyér, életmódváltó verzióban pedig egy kis csilivel, ecetes lében savanyított zellerszárak.

Az aszalt barackot (vagy akár a frisset) semmiképpen ne hagyd ki belőle: A- és C-vitamin-tartalma (10 mg) igen magas. Két-három szem sárgabarack elfogyasztásával fedezhetjük napi A-vitamin-igényünket, ami nem mellékesen késlelteti az időskori látásromlást, rákellenes hatású, és kedvezően hat a zsíranyagcserére is. 
 

Tálald rizzsel vagy salátával.
Tálald rizzsel vagy salátával.Alleko

Hozzávalók 2 személyre:

A húshoz:

  • 4 darab csirkecomb
  • 2 kisebb darab édesburgonya
  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 1 bögre aszalt sárgabarack
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma

A páchoz:

  • 1 kisebb csésze szójaszósz
  • 2 nagy evőkanál sárgabaracklekvár
  • ízlés szerint só, rozmaring és frissen őrölt bors
  • 1 kisebb csésze napraforgóolaj
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 4 darab lereszelt fokhagymagerezd
Recept idők

Elkészítés:

Álljon a jól elkevert pácban a hús legalább két órán át, de egy éjszaka sem árt neki. Ezek után tisztítsd meg és szeleteld fel a zöldségeket, majd forgasd meg őket is a kissé a fűszeres lében a barackokkal együtt. Sütőzacskóban és serpenyőben is készülhet, de a legjobb talán a római tálban lesz, amiben együtt sülhetnek a zöldségek a combokkal. Tepsiben is sütheted, ebben az esetben is öntsd alá a pácot, és ha szükséges, még egy kevés olajat, majd alufóliával jól lefedve süsd puhára. Ezek után anélkül is süsd még legalább negyedórán át.

180 fokon úgy 50 perc kell neki, majd fólia nélkül még 15 perc. A barackokat elég a sütés második felében hozzáadnod. 

kapcsolódó Így eszik a csirkét a világ körül - 10 ínycsiklandó fogás
Így eszik a csirkét a világ körül - 10 ínycsiklandó fogás

Joghurttal, nyárson, levesben? Vajon hogyan készítik el a csirkét az oroszok? És milyen formában fogyasztják Puerto Ricóban?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Paella tenger gyümölcseiből – egy kis sáfránytól lesz igazán szép színe

Egy igazán klasszikus nyári fogás, aminek a tetejéről nem hiányozhat néhány szelet citrom és egy nagy csokor friss petrezselyem.

augusztus1., 12:52

Koreai csilis-mézes csirke szezámmaggal: hidegen és melegen is isteni

Csak egy hatalmas adag szójaszószos-fokhagymás saláta kell ehhez a remek fogáshoz. Ha szereted a csípőset, a csilit se hagyd ki belőle.

július6., 12:52

Olívás-articsókás csirke olasz hangulatban

Egy nagy adag házi tészta és egy gyors, vajas pirítós mellett egyaránt remek ez a klassz fogás, amivel nyáron és a téli hónapokban is sikert arathatsz.

július8., 10:44

Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

augusztus2., 11:24

Indiai változatban is készítheted a csirkecombokat, már mutatjuk is, hogyan!

Csak egy adag sáfrányos vagy zöldfűszeres rizs kell mellé, és remek indiai hangulatú fogást készíthetsz szinte semmi energiabefektetéssel. Ha jó csípősre fűszerezed, egy kanál sűrű joghurttal érdemes tálalnod.

május26., 12:52

Ebből a sertésszűzből most fekete ribizlis-mentás ragut készítettünk

Ha szereted a különleges ízkombinációkat, ez a remek, gyümölcsös ragu lehet a kedvenced. Nem kell a körettel sem bajlódnod, ez a fogás kalácsból készült vajas pirítós mellett is remek, és ha van otthon szarvasgombaolaj, abból is locsolj egy keveset a szeletekre.

augusztus4., 11:24

Mustra