Olvasási idő kb. 1 perc
Mi sem jobb, mint kirándulni, ínyencségeket kóstolni, finom bort inni, és felfedezni a vidék különleges helyeit.
Gasztrotúránk első szakasza a Hableány volt, ahol egy könnyed, vadkocsonyás, céklás tormaínyencséggel vártak minket.
Fotó: Ruzsovics Dorina
Az üzemlátogatás során volt lehetőségünk megcsodálni a hatalmas, üvegfalú tartályteret.
Fotó: Ruzsovics Dorina
Finom borok ízléses bútorzaton várják kóstolóikat.
Fotó: Ruzsovics Dorina
A következő megálló a Hotel Bonvino Borbár volt...
Fotó: Ruzsovics Dorina
...és Tóth Bálint borostyánborát kóstoltuk.
Fotó: Ruzsovics Dorina
A fenséges bor mellé pedig ízletes gasztrokülönlegesség társult: mangalicaszalonnába göngyölt vadnyúlcombfilét kóstolhattunk meg zsemlegombóccal.
Fotó: Ruzsovics Dorina
Nem álltunk meg itt: a Borbarátok Vendéglőben Nagy István mesélt nekünk az étterem és a pincészet történetéről...
Fotó: Ruzsovics Dorina
... majd zsályás erdeigomba-levessel és kapros túrógombóccal vendégeltek meg minket.
Fotó: Ruzsovics Dorina
A pincészetet a dédpapa, Fata István 1927-ben alapította Badacsonyban, aki kéményseprőmesterként tevékenykedett, innen ered a logójukban megjelenő szénceruzarajz és a név.
Fotó: Ruzsovics Dorina
A Vánkos rusztikus vendéglőjében nemcsak jókat ehetünk, de szálláshellyel is tudnak szolgálni.
Fotó: Ruzsovics Dorina
Az első fogás nem csak képről ínycsiklandó: szarvaspörkölt lekváros derelyével.
Fotó: Ruzsovics Dorina
Az édesszájúak is elégedetten csettinthettek: a forró erdeigyümölcs-lekvárral tálalt túrótorta igazán fenséges volt.
Fotó: Ruzsovics Dorina
A Badacsony és Badacsonyörs hegyek közti völgyben fekvő kúriából csodás panoráma nyílik a Balatonra. A Tölgyesi Kúria előtt található őstölgyfák pedig télen is egészen fantasztikus látványt nyújtanak.
Fotó: Ruzsovics Dorina
Vincze Péter mesélt nekünk az épület történetéről, közben pedig a Válibor egy különleges fajtáját, a Budai Zöldet ízlelhettük
Fotó: Ruzsovics Dorina
A menü újfent ételköltemény: vaddisznótarja káposztákkal és árpagyöngyropogóssal.
Fotó: Ruzsovics Dorina
Kirándulásunk utolsó állomása pedig az Istvándy Birtok és Borműhely volt, ahol zenés esttel is vártak minket.
Fotó: Ruzsovics Dorina
Persze a bor most sem maradt ki: a hely egyik különlegességét kóstolhattuk.
Fotó: Ruzsovics Dorina
A téli hidegről a szervezők nem feledkeztek meg, a borozgatás után bent egy nagyon finom sütőtökös mousse felett melegedhettünk át, melyet ropogós gesztenyével és birsalmával szolgáltak fel.
Fotó: Ruzsovics Dorina