Ha szeretnél spórolni a szénhidrátokkal, próbáld ki a felhőpizzát

A tésztára ugyan nem hasonlít, de egy nagy adag menő feltét könnyen elfeledteti a különbséget.

A felhőpizza a liszttel nem élők gasztrovallási felekezetének egyik kedvence, tésztájához, pontosabban alapjához ugyanis nem kell liszt. (Sem felhő, ha már itt tartunk.) Tojásfehérjéből, sajtkrémből és a sárgájából keverhető ki az alap, amit a hagyományos pizzához hasonlóan pakol meg az okosba’ csalni kívánó diétázó, majd néhány perc alatt megsüti, és el is készült a finomság. 
Elkészítettük, a tésztához nyilván semmi köze, de egészen jó, ha az ember bevállalja a rántottára, omlettre emlékeztető alapot az alacsony kalóriatartalomért, lassú felszívódásért cserébe. Mutatjuk a receptet!

Mehet rá mindenből egy kicsi.
Mehet rá mindenből egy kicsi.Fotó: petrenkod

Hozzávalók 1 személyre:

  • 3 darab tojásfehérje
  • 1 darab tojássárgája
  • 2 evőkanál natúr sajtkrém
  • ízlés szerint só, bors
  • 5 szelet vékonyan felszeletelt paprikás szalámi
  • 1 kisebb csésze reszelt ementáli sajt
  • ízlés szerint friss bazsalikomlevelek (a tálaláshoz)
  • 1 mokkáskanál szárított, olasz fűszer
  • + bármilyen más pizzafeltét ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Verd fel a tojások fehérjét, majd keverd el benne a sajtkrémmel és olasz fűszerekkel eldolgozott tojássárgáját. Tedd rá a kedvenc feltéteid, szórd meg sajttal, és süsd készre előmelegített sütőben 10-15 perc alatt. Tálald friss bazsalikomlevelekkel. 

Pizzák tesztje: honnan éri meg rendelni?
Pizzák tesztje: honnan éri meg rendelni?

Vannak épkézláb Margheriták, amik nem hoznak szégyent a pizza névre? És ha igen, mennyiért? Utánajártunk!

Tovább »

Még több recept

BBQ-s csirkés pizza – füstösen és csípősen az igazi!

Nincs is jobb egy egyszerű, de jó alapanyagokból összedobott margheritánál, vagy egy négysajtos, esetleg sonkás pizzánál, de azért még ugyanolyan jó lehet néhány változat.

augusztus16., 06:04

Húsimádó vagy? Csirkés alappal is készíthetsz pizzát!

A tetejére már nem is fontos húst tenned, elég egy jó adag reszelt ementáli sajt, paradicsom, olíva és esetleg néhány kocka sült bacon.

május16., 06:00

Ezt a túrópizzát most egy kis fokhagymával dobtuk fel

A túrós alap azoknak a legjobb, akik zöldségek nélkül oldanák meg a szénhidrátcsökkentett pizzaalapok problémáját. Egy kevés fokhagymával még finomabb, ha pedig azzal megunod, készíts tárkonyosat csirkefeltéttel vagy szerecsendiós-citromosat, aminek a tetejét a legjobb, ha sajtkrémmel és hallal pakolod meg.

május15., 06:04

Pizza rukkolapestóval, marinált articsókával és friss paradicsommal

Ha egy újfajta pizzát próbálnál ki, ez a különleges, vega változat legyen az. Ha még izgalmasabbá tennéd, fokhagymával töltött zöld olíva és néhány pirított fenyőmag is kerüljön a tetejére.

augusztus29., 06:04

Cukkiniből is készülhet a pizzád alapja, ráadásul bármilyen sajt és fűszer tökéletes mellette

Ez a változat azoknak lesz igazán a kedvence, akik nem szeretik a karfiolos pizza jellegzetes ízét, hanem valami semlegesebbre pakolnák a kolbászt, paradicsomszószt és reszelt sajtot. Ha te is közéjük tartozol, ebből dobj össze ebédre egy adagot!

május16., 06:00

Kedvenc bejgliváró receptünk ez a mákos palacsinta

Naná, hogy fűszeres, rumos meggyel készül ez az isteni téli palacsinta, ami a kedvencünket egy kicsit még alkalmibbá és izgalmasabbá varázsolta.

december3., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.