Ez a tökéletes, 3 összetevős vacsora: zöldbab fekete-erdei sonkával és pecorino sajttal

A legtökéletesebb ételek sokszor pofonegyszerűek, gondoljunk csak az olaszok friss borsos-sajtos tésztájára, a cacio e pepére, de az isteni créme brulée, a mac’n cheese, vagy épp a mi lecsónk és palacsintánk sem a sokösszetevős, bonyolult fogások képviselője.

A fentiek sorába tökéletesen illik ez a zöldbabos finomság, tiszta keto és semmi szénhidrát. Egészséges zölségekkel, aromás sonkával és pikáns sajttal készülő flamó, amit menőzős előételként és gyors vacsoraként is bevethetsz. A pecorino juhtejből készülő kemény sajtféle, ami helyett nyugodtan használd a kedvenc másik fajtát, ha ebből éppen nincs kézél otthon.

Egy kis besamellel klassz főétel lesz belőle.
Egy kis besamellel klassz főétel lesz belőle.muratkoc

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 dkg zöldbab (friss vagy mirelit)
  • 20 dkg fekete-erdei sonka (pármait és serranót is használhatsz)
  • 1 bögre lereszelt pecorino sajt
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel mindössze annyi dolgod van, hogy sós vízben megfőzöd a zöldbabot, majd jéghideg vízben kihűtöd. Ezek után jól megszórod sajttal, és a sonkaszeletekbe tekered. Előételnek is jó, de ha egy kevés besamellel és még többb sajttal összesütöd, klassz, gyors főétel lesz belőle. Ha nem ragaszkodsz a minimál összetevős változathoz, a babokat egy adag forró, fokhagymás vajon forgasd meg betekerés előtt, és akár egy kis pisztáciával is feldobhatod a fogást.

kapcsolódó Teszt: parmezánok a kamuparmezánok ellen
Teszt: parmezánok a kamuparmezánok ellen

11 terméket kóstoltunk végig, sok mű és pár eredeti parmezán között ingáztattuk ízlelőbimbóinkat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

augusztus2., 11:24

Sárgadinnyés garnélasaláta – ez a tökéletes nyári ebéd

Könnyű, gyümölcsös és egy adag fehérje sem hiányzik ebből a mediterrán finomságból, aminek extra előnye, hogy percek alatt elkészül. Meleg, csípős garnélával és hideg dinnyefalatokkal a legfinomabb.

augusztus2., 10:24

Tejszínes csirkemell nektarinnal – házi gyúrt tészta mellett igazán finom

Egy remek tejszínes ragu, amihez szeretünk egy-két kanál mascarponét is hozzáadni, miután elkészült. Friss citromfűvel vagy mentával teheted még izgalmasabbá.

augusztus3., 10:24

Nyári lazacburger lime-os majonézzel és uborkával

Egy kicsit különlegesebb lesz a szendvics a lime-mal és sült fokhagymával ízesített majonéztől, így nem is nagyon lesz szükség más aromás ízesítőre ebben a szendvicsben.

július30., 10:44

Paella tenger gyümölcseiből – egy kis sáfránytól lesz igazán szép színe

Egy igazán klasszikus nyári fogás, aminek a tetejéről nem hiányozhat néhány szelet citrom és egy nagy csokor friss petrezselyem.

augusztus1., 12:52

Olasz húskenyér – szendvicsekben és nyári főzelékek mellett is tökéletes

Egy gyors húskenyér, amiben helyet kaptak kedvenc olasz fűszereid, és ha van még 10 perced, egy nagy adag reszelt sajtot is olvassz a tetejére. Paradicsomos tésztával és saláta mellett is remek.

július30., 10:24

Mustra