Babos, kukoricás quesadilla – így nem lesz bűntudatod a mexikói után

Lehet azért addig ügyeskedni, hogy egy kis mexikói is beleférjen a diétába, csak fel kell kutatni teljes kiőrlésű tortillalapokat, és zsíros, sajtos marharaguk helyett könnyű, fűszeres babbal és egy kevés sovány sajttal megtölteni őket. Ha egy kevés friss petrezselymet is szórsz a tetejére, és jól megtöltöd friss zöldségekkel, finom és tartalmas fogás lesz belőle.

A quesadilla talán a melegszendvicshez hasonlít leginkább, amit hazájában, Mexikóban húsos vagy zöldséges töltelékkel, sajttal gazdagon megpakolva tálalnak. Nálunk a hagyományosnál könnyebb, lassan felszívódó változatban készült. 

Így már egy kicsit egészségesebb.
Így már egy kicsit egészségesebb.Fotó: KucherAV

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 darab teljes kiőrlésű tortillalap
  • 25 deka főtt vesebab
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 4 darab összevágott fokhagymagerezd
  • ízlés szerint só, bors, füstöltpaprika-por, őrölt kömény
  • 1 kisebb csokor felaprított friss petrezselyem
  • 1 darab felszeletelt avokádó
  • 0.5 lime leve
  • 1 nagyobb darab felkockázott paradicsom
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál jalapenopaprika-karika
  • 1 bögre reszelt Gouda sajt
  • 10 deka főtt kukorica
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró zsiradékra a vöröshagymát, majd 5 perc után add hozzá a fokhagymát és a babot is. Melegítsd fel, majd ízesítsd sóval, borssal, paprikával és köménnyel, és add hozzá a paradicsompürét is. Néhány perc után vedd le a tűzről. Ha szeretnéd egyszerűbben eloszlatni a lapokon, pürésítheted is a fűszeres babot.

Szeleteld  fel az avokádót, locsold meg a lime levével, majd sózd és borsozd. Pakolj minden hozzávalóból a tortillalapra, majd helyezz a tetejére egy másikat. Süsd egy kevés olajon, kis lángon a serpenyőben, amíg a sajt elolvad, majd fordíts rajta egyet, és ha a másik oldala is elkészült, cikkekre vágva tálald. 

 

Süssön quesadillát, jó móka lesz!
Süssön quesadillát, jó móka lesz!

Felejthetetlen mexikói kajaparti - sok barátnak, kis családnak, vagy akár magányos vacsoraként is. Vigyázat, függőséget okoz.

Tovább »

Még több recept

Görög joghurtos chiapuding – grillezett mangóval és szőlőszemekkel is kóstold meg!

Az egyik legjobban variálható reggeli alapfogás a chiapuding. Ha túl sűrűnek látod, még egy kevés tejet adhatsz a keverékhez, amíg el nem éred a kívánt állagot. Dobj bele olyan gyümölcsöt, amilyet épp találsz, és akár egy kis adag levendulavirágos mézet is készíthetsz mellé.

február26., 06:04

Narancsos-szójás-mézes csirkefalatok – egy gyors rukkolasalátát dobj össze mellé

A csirke tökéletes alapanyag, ami sokféle konyha fűszereivel lesz nagyon finom. Szójával és mézzel is remek – ez a fogás egy kevés gyömbérrel fűszerezett, grillezett ananásszal és rizzsel a legizgalmasabb.

február25., 06:00

Azt hitted, bevállalós vagy? Próbáld ki a jókant, a japán vörösbabzselét gesztenyével!

Azért azt sem egyszerű elérni, hogy egy édességben szinte az agaragar legyen a legkevésbé szokatlan hozzávaló.

2019. november7., 12:00

Görög hangulat akár a tél közepén is: citromos mediterrán csirke

Fehérbabbal, kaporral és olívával készíts mellé egy gyors salátát, amihez csak só és néhány csepp lime kell, na és persze fél óra a hűtőben.

február27., 06:00

Különleges, meleg fogás: diós-babos saláta sült tojással

Segítünk, hogy több dió kerüljön az asztalra.

2019. október7., 10:52

Olasz garnélarizottó – friss zöldfűszerekkel és egy kevés lime-mal a legtökéletesebb

A rizottó akkor is finom, ha csak fehérbor, vaj és egy adag olasz sajt van a tetején, hát még egy adag frissen sült garnélával. Ha van otthon friss petrezselyem, abból is szórj egy keveset a tetejére.

február26., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.