A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!

Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak. Ne ijedj meg a mazsolától, szuper helye lesz a sós csicseriborsó-falatok és a savanykás öntet mellett.

A csicseriborsó magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik, ami segít abban, hogy a fogyasztása utáni étekezéseink jóval visszafogottabbak legyenek. Nagyszerű növényi eredetű fehérjeforrás, ami jól jöhet azoknak is, akik igyekeznek kerülni az állati eredetű hozzávalókat. Ebben a salátában tökéletes harmóniában vannak a sós falatok az édeskés mazsolával és egy kevés fehérborecettel. A friss petrezselyemtől pedig az egész visszavonhatatlanul tökéletes köret lesz. 

Imádjuk!
Imádjuk!Mizina

Hozzávalók 2 személyre

  • 25 deka főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 0.5 bögre mazsola
  • 2 evőkanál fehérborecet (citromlével is helyettesítheted)
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • cayenne-bors, só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a csicseriborsót, majd add hozzá az olajat, az ecetet és a mézet. Ezek után keverd el benne a mazsolát és a friss, apróra vágott petrezselymet, és már tálalhatod is. Ha még pikánsabbá tennéd, a csípős Cayenne-borssal, fahéjjal és egy kevés őrölt köménnyel ízesítsd. 

Egy egyszerű fasírtot is feldob, de könnyen készíthetsz belőle finom, vega főételt is egy adag forró, sült édesburgonyával vagy frissen készült házi tagliatellével. 

Ezek az ételek a székrekedés természetes ellenszerei Ezek az ételek a székrekedés természetes ellenszerei

Málna, körte, articsóka, egyre megy: mindben jelentős mennyiségű élelmi rost található, amire szükség van a rendszeres székeléshez.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Egy remek, laktató vacsoratipp: kókuszkrémes csicseriborsóleves

Indiai hangulatú finomság, ami eléggé laktat ahhoz, hogy egy könnyű vacsora válhasson belőle. Miután elkészült apríts bele egy keveset azokból a friss zöldségekből, amiket épp a hűtőben találsz - az egészséges hozzávalókból remek levesbetét lesz.

2021. október4., 12:52

Csicseriborsóköfte-burger magyarosan – szuper húsmentes fogás tele zöldségekkel

Egy jó gazdag hamburger bármikor jöhet, és még nyugodtabbak vagyunk, ha egy igazán egészséges zöldségpogácsa helyettesíti a húst, ahogy ebben a receptben is.

2020. október1., 06:12

Vegán, paradicsomos csicseriborsó-leves tésztával és friss bazsalikommal

Nem tudunk ellenállni annak, hogy ha egy fogás durván paradicsomos, ahhoz ne adjunk friss bazsalikomot, oregánót és jó sok borsot. Így lesz nálunk minden ilyen étel kicsit olaszos, de ez alkalommal sem bántuk meg a fűszerezést.

2020. október21., 06:16

Könnyű, édesburgonyás és főételként is bevetheted: paprikás csicseriborsó-saláta

Szeretjük a csicseriborsót, és azt is tudjuk, hogy egészséges, már csak az maradt hátra, hogy valahogy felokoskodjuk az otthoni menükártyára a palacsinták és a rakott krumpli közé.

2020. április12., 06:00

Hús nélküli töltött cukkinihajók: glutén-, tojás- és cukormentes recept

Gazdag ízvilágú töltött cukkini hús nélkül, csicseriborsóval és kaliforniai paprikával. Alapból gluténmentes, tojásmentes, cukormentes, de a sajt elhagyásával tejmentesen, vegán verzióban is elkészíthetjük, az elkészült étel ráadásul low carb lesz.

2020. május19., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek