Ha szereted a könnyű különlegességeket, ezt imádni fogod: mexikói bableves guacamoléval

Nem csak a pirítóson van helye az avokádókrémnek, jól kíséri ezt a mexikói hangulatú levest is, ami a hasznos, növényi eredetű fehérjék mellett az avokádónak köszönhetően A-, B-, C-, E- és D-vitaminnal is tele van.

Az avokádóban levő telítetlen zsírok többféleképpen tesznek jót szervezetünknek: segítenek csökkenteni a rossz koleszterin szintjét, E-vitamin-tartalmuk az egészséges látáshoz járul hozzá, és támogatja az immunrendszer megfelelő működését is. Ennek a forró, fűszeres bablevesnek a tetején tökéletes helye van egy-egy adag hideg, borsos-savanykás avokádókrémnek. 

Már csak a guacamole hiányzik.
Már csak a guacamole hiányzik.istetiana

Hozzávalók 2 személyre

Az avokádókrémhez

  • 1 darab avokádó
  • 0.5 darab lime leve
  • ízlés szerint só és frissen őrölt rózsabors
  • 2 evőkanál felaprított snidling

A leveshez

  • 25 deka főtt vörösbab (konzerv is lehet)
  • ízlés szerint őrölt kömény, koriander, só és bors
  • 2 darab felszeletelt fokhagymagerezd
  • 1 kisebb adag paradicsompüré (kb. 3 evőkanál)
  • 20 deka főtt kukorica (konzerv is lehet)
  • 2 darab apróra vágott, meghámozott paradicsom
  • 3 bögre alaplé (vízzel és leveskockával is helyettesítheted)
  • 1 csapott evőkanál füstöltpaprika-őrlemény (elhagyható)
  • ízlés szerint cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Ennél egyszerűbb levesrecept kevés van: csak melegítsd össze a leves hozzávalóit, fűszerezd és hagyd főni a keveréket 8-10 percen át. Közben készítsd el az egyszerű guacamolét úgy, hogy az avokádót egy villával pürésíted, majd lime-lével, snidlinggel, sóval és borssal ízesíted. A forró fűszeres levest kanalazd tányérokba, és kínáld a hideg, krémesre pürésített avokádóval a tetején. 

Ha egy kevés jalapenopaprika és tejföl is van otthon, azokból is halmozhatsz egy keveset a leves tetejére. Ha egy kis húst is adnál hozzá, kolbászkarikákkal dobd fel. 

Dietetikusok mondják el, miért kéne több levest enned Dietetikusok mondják el, miért kéne több levest enned

Nem csak hidegben esik jól, és az egészségünk is nagyon meg fogja hálálni a sok levest.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gazdag leves hétvégére babbal, csülökkel és savanyú káposztával

Csak tedd fel ezt a levest, olvass el néhány izgalmas cikket félóra alatt, és már tálalhatod is.

2021. november13., 06:04

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

2021. október18., 09:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Hétvégi, húsos leves könnyű változatban: brokkolikrémleves napon szárított sonkával

Ha nem ennél túl sok húst, de azért nem spórolnád ki a fogásaidból, ezt a remek levest próbáld ki! Arra érdemes figyelned, hogy a levesbetétnek használt sonkát falatnyi darabokra vágd, mert evés közben a kanállal már nem tudod majd szétvágni a darabokat. Ha olasz vagy spanyol sonka nincs kéznél, használj füstölt halat, azzal is finom lesz.

2021. október31., 06:20

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Egy remek, laktató vacsoratipp: kókuszkrémes csicseriborsóleves

Indiai hangulatú finomság, ami eléggé laktat ahhoz, hogy egy könnyű vacsora válhasson belőle. Miután elkészült apríts bele egy keveset azokból a friss zöldségekből, amiket épp a hűtőben találsz - az egészséges hozzávalókból remek levesbetét lesz.

2021. október4., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek