Lehet a panír is egészségesebb: zabkorpával rántott zöldségek

Az egészséges alapanyagok nagy része olyasmi, amit hiába is próbálna meg az ember leimádkozni a család torkán. Ilyenkor szuper például a zabkorpa, ami egy rakás süteményben és a panírban jól működik. Ha már muszáj kirántani a zöldségeket és a húst, kerüljön a panírba egy-egy adag hasznos rost a zsemlemorzsa mellé.

Nálunk zöldségek kerültek a panírba, de működik sajttal és akár húsokkal is. Ha szereted a csípőset, adj a panírhoz egy kis kanál Cayenne-borsot, ami a kapszaicin mellett A-, C-, E- és B6-vitamint tartalmaz, emellett káliumot, mangánt, rezet, vasat és erőteljes, antioxidáns hatású flavonoidokat is. Ha még különlegesebbé tennéd, füstöltpaprika-port adj a panírhoz.

Hagymát és zellert is ránthatsz.
Hagymát és zellert is ránthatsz.nobtis

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej rózsáira szedett brokkoli
  • 1 fej rózsáira szedett karfiol
  • 3 darab tojás
  • 1 bögre zsemlemorzsa vagy pankomorzsa
  • 1 bögre liszt vagy zabpehelyliszt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 nagyobb darab felkarikázott cukkini
  • 1 nagyobb darab felkarikázott padlizsán
  • 0.5 bögre zabkorpa
  • a sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

Szedd rózsária a karfiolt és a brokkolit, majd főzd félpuhára őket sós vízben. A cukkinit és a padlizsánt sózd és borsod meg egy kicsit, és tedd félre. 

Panírozd be a zöldségeket a megszokott módon (zab)lisztbe, majd a tojásba, ezek után a zabkorpával elkevert morzsában forgasd meg őket. Forró, bő olajban süsd meg a zöldségeket néhány perc alatt. Ha megsültek, csípős, paradicsomos-ketchupos mázat is készíthetsz nekik szezámmaggal, de jól illik hozzá a juhtúróval, tejföllel és kaporral készült mártogatós is.

Ha pedig a zöldségeket variálnád, pródáld ki a karalábét tárkonyos bundában, a hagymaszeleteket vagy a sajttal töltött, rántott zellerkarikákat. 

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Még egy egészséges és gyors mexikói: spenótos quesadilla cheddarral

Amióta durum- és teljes kiőrlésű liszttel készült tortillalapok is beszerezhetők, nincs akadálya annak, hogy egy gyors és viszonylag egészséges mexikói melegszendvicset összedobjon az ember egy nagy adag fokhagymás spenóttal és egy aprócska falat (= gigaadag) érett, reszelt cheddarral.

2020. január30., 11:20

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Senki nem veszi majd észre a trükköt: egészséges kókuszgolyó zabpehellyel és zabkorpával

Egy kis kókuszgolyó szuper, ha vendégek jönnek, és ha ráadásul egészséges változatban készül, akkor sem lesz lelkiismeret-furdalásod, ha időnként rájársz a buli utáni maradékra.

2020. január22., 10:40

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek