Egyszerű mogyorós csirke barna rizzsel – laktató és percek alatt elkészülő egzotikus vacsora

Az újhagyma friss zöldje és egy adag Cayenne-bors teszi még érdekesebbé ezt az egyszerű csirkés fogást, amiből alig fél óra alatt lesz egy lassan felszívódó, tartalmas és egzotikus főétel. Az egyik legfinomabb verzió a megszokott csirke-rizs kombinációra, amihez a rizs mellé egy adag vajban grillezett ananász is jól illik.

A mogyoró 10 dekánként közel 600 kalóriát tartalmaz, cserébe csaknem hatvan százalék zsír, tizennégy százalék fehérje, valamint 5 mg/100 g C-vitamin van benne. És ez még nem minden: sok növényi rostot tartalmaz, B1-, B2-, H- és E-vitamint, és nagyon sok rezet, káliumot, mangánt, cinket és magnéziumot is. Ha ezt a fogást barna rizzsel készíted, simán belefér az egészséges életmód kedvencei közé. Vegáknak rizs helyett párolt fehérrépával vagy tofuval készítsd.

Már csak a friss petrezselyem hiányzik róla.
Már csak a friss petrezselyem hiányzik róla.MSPhotographic

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre barna rizs
  • 2.5 bögre alaplé
  • 1 csokor felaprított zöldhagyma
  • 2 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • 40 deka felcsíkozott csirkecombfilé
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • 3 evőkanál pirított mogyoró
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 0.5 mokkáskanál gyömbér
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 1.5 deci főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd át egy teáskanál forró vajon a rizst, öntsd fel az alaplével, majd főzd puhára úgy egy óra alatt. Amikor már nem túl forró, keverd a zöldhagyma zöldjét is hozzá. 

A hagyma fehér szárát dobd a csirkével egy kis kanál forró vaj és olaj keverékére, majd kifehéredésig süsd. Ha ezzel megvagy, keverd bele sorban az összes többi hozzávalót (a pirított földimogyoró kivételével), és főzd bennük puhára a csirkefalatokat. Kanalazd a barna rizsre, és pirított mogyoróval meg friss petrezselyemmel vagy korianderrel a tetején tálald. Ananásszal, csilipaprikával és reszelt lime-héjjal teheted még különlegesebbé ezt az egyébként sem hagyományos fogást. 

 

Ázsiai ételeket főztünk Mautner Zsófival Ázsiai ételeket főztünk Mautner Zsófival

Otthon is könnyen elkészíthető ételeket mutatunk a salátától a desszertig!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Feldobtuk az ismerős fogást: zöldborsós-szójababos sertésszűzragu

Ha nem jutsz szójababhoz, akkor készítsd borsóval és zöldbabbal, de akár fehérrépát is keverhetsz a raguba. Minél több ress, fűszeres zöldség jut bele, annál jobban jársz.

2020. január31., 10:40

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Könnyű, oregánós felhőkenyér: szénhidrátmentes szendvicsalap, amihez még élesztő sem kell

Ha az alakod miatt aggódsz és spórolnál a kalóriákkal így tavasszal, kóstold meg ezt a könnyű kenyeret, aminek a valódihoz persze semmi köze, de ugyanolyan finom rajta a kecskesajt hagymalekvárral és rukkolával, vagy egy vékony sonkaszelet egy kanál kéksajttal felturbózott sajtkrémen.

2020. március28., 06:00

Alfredo light – így lesz a fokhagymás, parmezános tésztából legálisan falható finomság a diéta alatt is

Nincs is jobb az olasz tésztaételeknél, főleg, ha egy adag vajat és jó sok parmezánt is adunk a frissen gyúrt, házi tésztához – mondjuk mi. Iáj – mondaná erre a vérképünk.

2020. február14., 09:20

A vegán ételek is lehetnek nagyon finomak: csicseriborsó-saláta fűszeres zabkolbásszal

Klassz, magyaros ízű, és nincs „nyúlkaja” hangulata sem ennek a mézes-mustáros csicseriborsó-salátának, amihez grillen sült zabkolbászok készültek nálunk. Utóbbiak neve kissé bizarr, de ettől eltekintve tökéletes és jó fűszeres, vegán húshelyettesítők, amik otthon is percek alatt összedobhatók.

2020. február28., 10:40

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek