Ebbe rejtsd a zabkorpát: pirított diós babfasírtok parmezános édesburgonya-pürével

Teljesen egyszerűen összeállítható fogás, ami kicsit mégis olyan, mintha egy elegáns vega étterem étlapján olvasnád. Ha egy kevés csilis olaj vagy szarvasgomba is kerül mellé, tökéletes lehet akkor is, ha vegetáriánus vendégeket vársz.

A zabkorpával nagyon jóban vagyunk, mert visszafogott íze nem uralkodik el az ételeken, ráadásul segíti a fogyást és a koleszterinszint-csökkenést. Ezért adjuk hozzá, amihez csak lehet, főleg januárban, amíg tart az újévi fogadalmak lendülete. 

Hozzávalók 2 személyre

A fasírtokhoz

  • 25 deka babkonzerv (vagy főtt fehér-, vagy tarkabab)
  • 0.5 bögre durvára aprított pirított dió
  • 0.5 bögre zabkorpa
  • 1 evőkanál (füstölt) paprikapor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 darab tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi őrölt kömény
  • 0.5 csokor felaprított friss petrezselyem
  • olaj (a sütéshez)
  • 1 nagy evőkanál mustár
  • 1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma

A körethez

  • 60 deka megtisztított és felkockázott édesburgonya
  • 2 nagy evőkanál reszelt parmezán
  • 2 evőkanál puha vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Enyhén sós vízben tedd fel főni az édesburgonyát, majd ha kissé megpuhult, még melegen pürésítsd és keverd el a többi hozzávalóval. Sózd és borsozd, ha szükséges. 

A fasírtokhoz egy aprítógépben pürésítsd a főtt babot, majd tedd át egy tálba, és keverd el vele a többi hozzávalót. Formázz belőle pogácsákat, rudakat vagy golyókat, és forgasd meg egy kis zsemlemorzsában. Bő, forró olajban, néhány perc alatt süsd készre a fasírtokat. 

Az abbahagyhatatlan csokis desszert: diós-csokis kocka Az abbahagyhatatlan csokis desszert: diós-csokis kocka

Ezt frankón nem lehet abbahagyni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Alfredo light – így lesz a fokhagymás, parmezános tésztából legálisan falható finomság a diéta alatt is

Nincs is jobb az olasz tésztaételeknél, főleg, ha egy adag vajat és jó sok parmezánt is adunk a frissen gyúrt, házi tésztához – mondjuk mi. Iáj – mondaná erre a vérképünk.

2020. február14., 09:20

Itt egy jó kis füstös zöldségpörkölt, amivel kezdő szakácsként is sikered lesz!

Az egészséges zöldségek mellett a füstölt pirospaprika és a barna sör teszi különlegessé ezt a klassz, vega ragut.

2020. február10., 10:44

Gyömbérrel és mézzel grillezett lazac – néhány perc alatt elkészül ez az egészséges különlegesség

Egy nagy adag friss spenót, narancsszeletek és egy kis mézes-fehérborecetes öntet elég ahhoz, hogy egy tökéletes köretet kapjon ez a néhány perces fogás.

2020. február5., 10:56

Ötlet könnyű vacsorára: gyors Waldorf-saláta salátaleveleken

Nálunk szárzellerből készült, tejszínesen.

2020. április26., 06:04

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek