Reggelire, utazáshoz és desszertként is tökéletes: mákos muffin citromos túróval és zabkorpával

A muffin azért elég unalmas tud lenni: desszertként nem egy nagy élmény, összedobni sem nagy kihívás, ezért érdemes valami okát keresni annak, ha mégis elkészítenéd. Egy kis citromos túróval egy klassz, tartalmas finomság lesz belőle, amibe mi zabkorpát is tettünk, hogy egy nagy adag rost is kerüljön az asztalunkra, lehetőleg észrevétlenül.

Ebben a formában már nagyon is van értelme a muffinnak, arról nem is beszélve, hogy ezt az édességet a gyerekekkel együtt is nagyon könnyű elkészíteni. Nincs vele sok munka, csak keverni kell, aztán a kis adagoknak köszönhetően viszonylag hamar el is készül, így gyorsan lesz belőle siker, finomság, és ez esetben néhány egészséges falat.

Csokisan is próbáld ki!
Csokisan is próbáld ki!kirin_photo

Hozzávalók 12 adaghoz

A tésztához:

  • 1 bögre búzaliszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 kávéskanál
  • 1 zacskó sütőpor
  • ízlés szerint cukor vagy édesítő (kb. 5 evőkanál)
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 1 deci tej
  • 2 evőkanál darált mák
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 darab tojás
  • 2 evőkanál zabkorpa

A túróhoz

  • 25 deka túró vagy natúr krémtúró
  • 1 darab tojás
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 4 evőkanál cukor (vagy édesítő ízlés szerint)
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egy robotgéppel a tészta hozzávalóit, majd kanalazd muffinformákba, úgy mindegyik háromnegyedéig. Figyelj arra, hogy a tésztának úgy a negyede-ötöde maradjon meg.

Keverd el egymással a túrós töltelék hozzávalóit, és tölts mindegyik muffin közepébe egy-egy kanállal belőle. Ezek után a maradék tésztát is oszd el a sütik tetején. Süsd készre 180 fokon, méretüktől függően 25-40 perc alatt. Önnmagában is szuper, de egy kis olvasztott étcsokival a tetején még finomabb. Ha mák éppen nincs otthon, fahéjjal és kakaóporral is helyettesítheted – midhárom változatban nagyon finom lesz. 

Tökéletes reggeli az újévre: egyszerű, virslis-sajtos muffinok Tökéletes reggeli az újévre: egyszerű, virslis-sajtos muffinok

Ez a szuper virslis muffin önmagában is rágcsálható, de akár egy kis majonézzel és omlettel is megtölthető, és még fagyasztva sem lesz baja. Csoda, hogy ott van a kedvenc újévi reggelijeink között?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Ha csak egy őszi desszertet próbálsz ki idén, az ez a tökös-sajtkrémes legyen az

Fura kombó, mégis isteni lesz a végeredmény. A már bekevert tésztát egy kisebb tepsiben, de akár muffinformákban is megsütheted, mindkét változatban remek lesz. A tetejére narancslikőrrel elkevert tejszínhab vagy fahéjjal ízesített mascarpone illik a legjobban.

2021. október19., 11:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Csokis-kávés muffinok – Nutella krémmel is próbáld ki!

Minden csokis édességhez különleges, mély és gazdag ízeket ad egy kevés kávé s egy kis só, ez az egyszerű muffin miért lenne kivétel?

2020. június21., 06:00

Így dobd össze az eredeti angol muffint!

Az angolok egy kicsit általában megkavarnak minket azzal, ahogy ételeiket nevezik. Persze hogy a muffinjuk sem olyasmi, mint amit mi annak nevezünk, sokkal inkább egy reggeli péksütemény, ami tökéletes megvajazva egy szelet sajttal és buggyantott tojással.

2020. október8., 06:12

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek