Csirkés bulgur gránátalmával – így lesz menő fogás az egyszerű csirke & bulgur párosból

A gránátalma tökéletesen működik a desszertek és főételek mellett is. Ahogy egy egyszerű majonézes burgonyasalátát feldob, úgy teszi nagyon érdekessé ezt az egyszerű, csirkével és bulgurral készült fogást.

A bulgurról csak jókat mondhatunk: mivel készítésekor az egész búzaszemet felhasználják, így számos értékes tápanyag benne marad. Van benne rengeteg rost, mellette vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, leginkább B-vitaminban és vasban. Kalóriatartalma ugyanannyi, mint a rizsé, de a glikémiás indexe jóval alacsonyabb.

A csirke és a gránátalma dobja fel.
A csirke és a gránátalma dobja fel.asab974

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre alaplé (leveskockából is készítheted)
  • 1 csokor menta
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 darab gránátalma magjai
  • 1 csokor zöldhagyma zöldje
  • 6 gerezd felaprított fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 30 deka csirkecombfilé
  • 1 darab biocitrom leve és héja
  • 1 teáskanál római kömény, koriander, fahéj (összesen)
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel az alaplevet, add hozzá római köményt, a koriandert és a fahéjat. Keverd el benne a bulgurt, és tedd félre úgy 25 percre, hogy fedő alatt megpuhuljon. 

A forró zsiradékok keverékére dobd rá a fokhagymát és a felkockázott húsfalatokat, majd a falatok méretétől függően néhány perc alatt süsd készre a húst. Amíg sül, a többi összetevőt, vagyis a gránátalmát, a zöldhagymát és a mentát aprítsd fel, majd, amikor a hús elkészült, keverd el a citrommal, és add a csirkefalatokhoz. Ha a bulgur is megpuhult, azzal is forgasd össze, majd friss citromszeletekkel tálald. 

 

Furagyümölcs-kalauz: gránátalma Furagyümölcs-kalauz: gránátalma

Mi ez, hogyan pucoljuk, és mihez kezdjünk vele? Gránátalma kalauz kezdőknek, középhaladóknak és rajongóknak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Csirkével és bulgurral töltött paprika – egy kevés pestóval érdemes feldobnod

Zöld és vörös pestóval is finom ez a töltött paprika, ami még tartalmasabb lesz, ha a sütés utolsó néhány percében egy-egy szelet mozzarellát is olvasztasz a tetejére.

2021. január15., 06:04

Van otthon bulgur? Próbáld ki csirkemájjal és friss zöldségekkel

Év elején szeretjük leginkább a némiképp egészségesebb, bulguros fogásokat. Egyik kedvencünk ez a finomság csirkemájjal, aminek a tetejéről ne maradjon ki egy nagy adag snidling és petrezselyem sem.

2021. január31., 06:04

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Édesburgonya és bulgur – tökéletes újévi, életmódváltó fogás

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz salátát, amit tortillalapokba töltve akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre. Ha hiányzik belőle a hús, néhány szelet napon szárított sonkát érdemes kínálod mellé.

2021. január14., 06:04

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek