Télen is jólesik egy nagy tál egészséges tabbouleh – így készítheted el legegyszerűbben az egészséges salátát

A tabbouleh az egyik legismertebb közel-keleti étel, aminek egyik talán legfontosabb jellemzője, hogy a petrezselyem nem csak egyszerű ízesítőként szerepel benne. Rengeteg kell belőle, ami mellé egyes receptek szerint a friss mentalevelek is elengedhetetlenek. Mint minden hideg téli héten, ezen is van egy olyan fogásunk, amivel a nyarat idézheted meg, most ez a saláta lett a kiválasztott!

Ha nagyon autentikus akarsz lenni, készíts mellé egy fűszeres csirkenyársat vagy kebabot egy kis hideg, joghurtos szósszal és egy nagy tepsi baklavát. Nálunk ez a saláta alaplében puhult bulgurral és egy kevés lime-lével készült el, hagyma helyett pedig a kissé enyhébb ízű snidlinget adtuk hozzá. 

Mindet megkóstolnánk.
Mindet megkóstolnánk.Floortje

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre alaplé vagy víz
  • 1 nagyobb darab biocitrom leve és héja
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 darab lime leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 darab meghámozott paradicsom
  • 2 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor menta
  • 1 csokor snidling
  • 1 fél kígyóuborka
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel az alaplét vagy a vizet, és add hozzá a bulgurt, és ha szükséges, sót és borsot. Egyszer keverd át, majd a tűzről levéve, fedő alatt hagyd úgy 25 perc alatt megpuhulni. Közben apríts fel minden hozzávalót, és keverd el őket egymással, fűszerezd, majd amikor a bulgur langyosra hűlt, forgasd át a keverékben. Szuper az egyszerű húsok és halak mellett.

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Céklás bulgur kecskesajttal – köretként és salátának is tökéletes

A világ egyik legegyszerűbben összedobható finomsága ez a céklás-kecskesajtos változat, amit köretként és salátaként is elkészíthetsz. Mutatjuk, hogyan!

2020. január16., 09:20

Mustra