Marokkói paradicsomleves friss petrezselyemmel és húsgombócokkal – plusz egy változat a kedvencünkre

Ha már a menzás, cukros változatnak élnek a földön kedvelői, akkor ennek a paradicsomlevesnek egyesen rajongói klubja lenne egy tökéletes világban. Különleges, tele van fűszerekkel és ízekkel, és nem mellékesen elég tartalmas is ahhoz, hogy egy könnyű vacsora legyen belőle a decemberi tömegelés fárasztó időszaka után.

Pulykából készítettük el, egy kevés bulgurral, így aztán teljesen dietetikuskompatibilis. Alacsony a kalóritartalma, lassan szívódik fel, és a sovány pulykahússal sem hergeljük a szakértőket. 

Egy kis bulgur még belefér.
Egy kis bulgur még belefér.Natalia Van Doninck

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

  • 40 deka darált pulykacomb
  • 1 fej felaprított vöröshagyma
  • 1 csokor felaprított petrezselyem
  • ízlés szerint só, bors, koriander, csilipor, fahéj, kurkuma
  • 2 nagy evőkanál liszt
  • a sütéshez napraforgóolaj

A leveshez

  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab aprított vöröshagyma
  • 4 darab felaprított fokhagymagerezd
  • 1 evőkanál barna cukor
  • ízlés szerint koriander, fahéj, szerecsendió, só, bors
  • 10 deka bulgur
  • 1 liter alaplé
  • 3 darab meghámozott paradicsom
  • 2 kis doboz paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Egy keverőtálban gyúrd össze a darált húst, az apróra vágott hagymát, az aprított petrezselyem felét és a fűszereket. (A másik fele tálaláskor fog kelleni.) Formázz belőle kis golyókat, forgasd meg őket kevés lisztben, majd forró olajban süsd ki a húsgolyókat. 

A leveshez puhítsd néhány percig a hagymákat a forró olajon, majd mehet hozzá az összes többi hozzávaló, a bulgurt is beleértve. (Ha szeretnéd, zellerrel, fehérrépával, sárgarépával is feldobhatod a levest.) 20 perc főzés után már tökéletes – tálald tényérokba, tedd mellé a húsgolyókat, és szórd meg friss petrezselyemmel. 

 

kapcsolódó Gyors olaszos paradicsomleves
Gyors olaszos paradicsomleves

Legfeljebb tíz perc alatt készen van ez a laktató olaszos hangulatú paradicsomleves.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

február10., 06:24

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

február13., 06:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

február21., 10:08

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

február14., 06:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

február23., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

február20., 12:56

Mustra