Paradicsomos halloumiburrito – tökéletes, könnyű ebéd, amit a munkahelyedre is elvihetsz

Néhány perc alatt egyszerűen grillezhető sajtféle a halloumi, amit akár gomolyával, vagy ha nem akarod sütni, akkor fetával is helyettesíthetsz. Ez a ciprusi specialitás eredetileg juh- és kecsketejből készül, nálunk tehéntejet is felhasználnak hozzá. Egy jó kis könnyű szendvicsféle lesz belőle, ami jól bír néhány óra pihenőt is.

A tortillalapok már teljes kiőrlésű változatban is kaphatók, és még mindig szerencsésebb ebbe csomagolnunk a kedvenc töltelékeinket, mint két nagy szelet kenyérbe – legalábbis, ha napi szénhidrátfogyasztásunkat igyekszünk kordában tartani. Most egy zöldséges, grillsajtos wrapot hoztunk, amivel klasszul megidézhető a nyári grillezések hangulata úgy, hogy közben egy viszonylag könnyű, mégis laktató fogást ebédelsz. 

Ne hagyd ki a jalapenót!
Ne hagyd ki a jalapenót!DronG

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 nagyobb méretű tortillalap
  • 8 darab felaprított koktélparadicsom
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 nagy evőkanál majonéz
  • 1 bögre felaprított jégsaláta
  • 2 darab felkockázott, grillezett paprika (üvegben is kapható)
  • 2 evőkanál jalapenokarika
  • 10 deka halloumi sajt
Recept idők

Elkészítés:

Grillezd meg a sajtot oldalanként 2-3 perc alatt, és attól függően, hogy a halloumi mennyire sós, ízesítsd a paradicsomokat és a paprikát. Keverd össze, és locsold meg őket a borecettel, törj rájuk egy adag friss őrölt borsot is. Vágd csíkokra a sajtot és a jégsalátát. 

Melegítsd fel serpenyőben a tortillalapokat, kend meg őket majonézzel, majd töltsd meg a hozzávalókkal, és tekerd fel úgy, hogy először a két szélét hajtod be, és ezek után csavarod fel. Szerintem ezzel a töltelékkel tökéletes, de ha szívesen adnál még hozzá valamit, vörösbabot, avokádót, lila hagymát vagy grillezett kukoricát tölts a burritókba. 

Ezek a legészségtelenebb ételek, amit valaha ehetsz Ezek a legészségtelenebb ételek, amit valaha ehetsz

Megvan Amerika legegészségtelenebb gyorséttermi fogása. Ennéd?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezek a klassz, reggeli burritók forrólevegős sütőben készültek

Ha egy kicsit különlegesebb formában készítenéd el a burritókat, és te is rajongod a mexikói konyhát, használd ki a forrólevegős sütőt, és abban süsd meg a következő adagot. Ropogós, fűszeres finomság lesz a végeredmény, amit avokádó-paradicsom-petrezselyem salátával érdemes tálalnod.

2021. február24., 06:04

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Padlizsános-baconös taco – jó sok friss zöldséggel a legfinomabb

Percek alatt elkészül, és ha nincs otthon ropogós tacohéj, csak dobj össze néhány tortillalapot egy kevés lisztből, vízből egy kis olajjal és sóval. Pihentesd egy kicsit, majd süsd készre szárazon, egy giganagy palacsintasütőben.

2021. augusztus30., 12:52

Reggeli burrito burgonyával és tojással – maradékmentésre tökéletes

A hűtőben megszáradni készülő tortillalapok és a bugronyasalátából kimaradt főtt krumpli egyszerűen új értelmet nyer ezzel a remek fogással. Nálunk majonézzel készült, de ha ebben a változatban megunod, készítsd el a pestós-paradicsomos, vagy akár a szarvasgombaolajjal felpimpelt változatát is.

2021. október6., 07:32

Padlizsános taco – egy vegetáriánus változatban is finom mexikói fogás

Ha szereted a mexikói konyhát, de nem szívesen tömsz magadban mindennap rizst, kukoricát és vörös húsokat, ezt a könnyű, padlizsános tacót érdemes kipróbálnod, mert ebből a hús hiányzik, de semmi olyan nem, amitől igazán finom lesz.

2021. augusztus17., 10:24

Tipp egy klassz darált húsos fogásra: a mexikói tostadasszal percek alatt elkészülsz

Mi nagyon csípősen, egy adag hideg tejföllel és Srirachával szeretjük a legjobban, és téged is arra biztatunk, hogy találd meg a kedvenc verziód a minden finomsággal megpakolt tortillalapokból.

2021. május14., 10:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek