Megint valami könnyű és isteni fitneszfogás: alma-cékla saláta fetával és fekete olívával

Az édes almacsíkok mellett szuper kísérő egy adag savanykás cékla és egy jó adag sós feta. Ha szereted a fekete olívát, abból is adj hozzá, a sok intenzív íz mellett jólesnek majd a fanyar falatok. Ha marad belőle másnapra, néhány szelet sonkával és egy kanál majonézzel tökéletes szendvics lesz belőle.

Nem is kell ehhez a fogáshoz más, csak néhány szelet pirított rozskenyér, és ha nem spórolsz a kalóriákkal, akkor egy kis majonézt is tehetsz a joghurtos öntetbe. Még így sem bűnözöl vele túl sokat, hiszen az egésznek az alapja egy rakás egészséges zöldség és gyümölcs. 

Joghurtos öntettel az igazi.
Joghurtos öntettel az igazi.Roxiller

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1 bögre felcsíkozott ecetes cékla
  • 2 nagyobb darab felcsíkozott alma
  • 10 deka feta sajt
  • 1 kisebb csésze fekete olíva
  • 1 kisebb zacskó rukkola
  • 1 nagy evőkanál méz
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 mokkáskanál
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 csipet őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a joghurtot a mézzel, a sóval, a fehér borssal és a köménnyel, majd ebben forgasd meg a felaprított céklát és almát. Adagold a jégsalátát a tányérra, erre halmozd a céklás keveréket.

Szórd meg a fetával és az olívával, piríts mellé két szelet kenyeret, és el is készültél ezzel a pikáns, friss salátával, ami tökéletes, ha egy könnyű vacsorát szeretnél. Ha ez így túl vega, süss mellé néhány perc alatt egy-egy szelet fokhagymás-köményes csirkemellet. 

Különleges zöldségcsipszek: fahéjas cékla- és köményes-barna cukros fehérrépaszeletek Különleges zöldségcsipszek: fahéjas cékla- és köményes-barna cukros fehérrépaszeletek

Na persze, csipszet venni mindenki tud, de olyan zöldségcsipszekkel kínálni a többieket, amit még soha nem próbáltak, csak kevesen.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Céklás hummusz fahéjjal és szegfűszeggel

Még egy céklás hummuszt hoztunk az őszi napokra, most egy kicsit édes változatban, barna cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel bolondítottuk meg. Ez a verzió remek uborka és zellerszár mellé, de egy kis joghurttal és olajjal tökéletes salátaöntet válhat belőle.

2021. szeptember6., 12:52

Ezt az alma-fekete ribizli dzsemet akár egyadagos változatban is érdemes elkészítened

Ne félj dzsemeket kis adagban is összedobni, attól pedig pléne ne, hogy egy-két izgalmas fűszerrel dobd fel azokat. Még tartósítószer sem kell hozzá, hiszen egy hét alatt biztosan elfogy a mandulalikőrös alma, a tökpitefűszerekkel ízesített sütőtök, és ez a klassz, őszi almás-fekete ribizlis változat is.

2021. október7., 15:20

Isteni desszert, amit nyári almából is összedobhatsz: almás-fahéjas morzsasüti

Gyorsan elkészül, és nem kell mellette állnod: csak összeállítod a tésztát egy aprítógépben, majd ropogósra sütöd az almaszeletek tetején.

2021. augusztus11., 12:52

Íme a klasszikus káposztasaláta őszi, céklás változatban

A coleslaw hagyományos változatban is remek, de még finomabb céklásan, amivel ráadásul egészségesebb is.

2021. szeptember9., 11:24

Gyors almás kevert süti mini adagban – fahéjjal és dióval a tetején még finomabb

Ehhez az almás finomsághoz nem is kell más, csak egy közepes aprítógép – ebben az egész tésztát klasszul eldolgozhatod, így 5 perc alatt megvannak az előkészületek. Ha a diós változatnál egy kicsit fenszibb hangulatra vágysz, sós karamellszósszal, házi tejszínnel és hámozott mandulaszeletekkel tálald.

2021. április10., 11:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek