Tonhalsaláta naranccsal és zellerrel – alacsony kalóriatartalom mellett is ehetsz finomat

Ha olyan tonhalat veszel, amit nem olajban tartósítottak, akkor jó eséllyel egy adagban még 100 kalória sem lesz. Ez azt jelenti, hogy a sós vízben eltett tonhallal akkor is bátran feldobhatod a salátáidat, ha úgy döntöttél, az új évben egy kicsit diétásabb fogásokat választasz. A hal mellett a narancs és a szárzeller szintén alacsony kalóriás, de nagyon izgalmas finomságok – főleg így egy tálon.

Azért, hogy legyen valami különleges is ebben a fogásban, egy kis narancslekváros-fehérborecetes szósszal dobtuk fel a gyümölcsöt-zöldségeket, amihez már csak néhány keménytojást kell főznöd, és egy laktató, mégis könnyű vacsora kerül az asztalra.

GettyImages-911846892
gabrieldome

Hozzávalók 2 személyre:

A salátához

  • 2 doboz tonhalkonzerv
  • 4 szál szárzeller
  • 2 meghámozott narancs
  • 2 bögre felaprított jégsaláta
  • 4 felkarikázott keménytojás

Az öntethez

  • 1 nagy evőkanál narancslekvár
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csapott teáskanál
  • 1 fél mokkáskanál fehér bors
  • 0.5 deci narancslé
Recept idők

Elkészítés:

Aprítsd fel az összetevőket, és halmozd egy tálra. Ha még színesebbé tennéd a keveréket, csemegekukoricát, csípős babot, főtt, mézben megforgatott fehérrépát is adhatsz a zöldséges alaphoz. Sózd és borsozd meg a tojásokat, és ha szereted, egy kevés Cayenne-borssal is szórd meg a karikákat.

Az öntethez alaposan keverd el vagy egy kis üvegben rázd össze annak minden összetevőjét, és öntsd a zöldségekre, majd erre tedd a tojást és kanalazd a tonhalkonzervet.

kapcsolódó Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv?
Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv?

Tartja még magát a műfaj királya, vagy az olcsóbb termékek képében legyőzőre talál? Tesztünkből megtudhatod!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mangó-kacsa saláta – ezt egy hosszú nap után is könnyen összedobod

Főleg akkor remek ez a recept, ha épp van otthon a tegnapi kacsasültből egy kis maradék, ami egy-két tejes fogást már nem ad ki. Ezekkel a remek hozzávalókkal felturbózva hamar menő ebéd vagy vacsora kerekedik belőle.

szeptember13., 12:52

Íme a klasszikus káposztasaláta őszi, céklás változatban

A coleslaw hagyományos változatban is remek, de még finomabb céklásan, amivel ráadásul egészségesebb is.

szeptember9., 11:24

Fokhagymás lazac – spenótos-paradicsomos csicseriborsóval lesz az igazi

Ez a isteni, ízesített csicseriborsó egy nagy adag zöldséggel salátává, egy kevés reszelt parmezánnal langyos köretté varázsolható. Ha pedig vegán vendégek jönnek, csak kanalazd egy nagy adag ananászos-citromfüves párolt rizsre és szórd meg egy kevés füstölt paprikaporral.

szeptember22., 12:52

Nyári tésztasaláta – ezzel kezdőként sem tévedhetsz

Nincs is jobb nyáron azoknál a fogásoknál, amikből egy nagy adaghoz maximum egy kis tésztát kell főznünk, még jobb, ha az összes, fagyasztóban és hűtőben várakozó zöldség felhasználható bele. Ez a saláta pont ilyen, ráadásul langyosan és jéghidegen is finom.

augusztus7., 12:52

Sajtos-mascarponés burgonya tárkonnyal és citrommal

A hagyományos burgonyaköret is lehet jóval finomabb a megszokottnál akkor, ha egy kis adag krémes mascarponét és egy-két izgalmas fűszert is hozzáadsz. Fehér húsok mellett a legtökéletesebb.

szeptember25., 10:24

Fehérbabos avokádósaláta friss kaporral és citrommal

Natúr sült húsok és grillezett sajtok mellett is nagyon finom ez a gyors saláta, aminek akkor sem lesz semmi baja, ha egy napot áll a hűtőben, úgyhogy a legjobb, ha egyből két adagot készítesz belőle.

augusztus16., 12:24

Mustra