Nyár az asztalon – csípős, paradicsomos lecsó füstölt tofuval

Vannak, akik azt mondják, hogy bizonyos ételeket nyáron illik enni, mások szerint még jobb télen, amikor ezek a nyári klasszikusok egy kicsit megidézik a meleg hónapokat. Utóbbi vallás híveinek hoztunk egy isteni, paradicsomos, cukkinis csípős lecsót, amit füstölt tofuval pimpeltünk izgalmasra.

A lecsó bármikor jöhet, és a legjobb, hogy a már a latyakos tél közepén is beszerezhető hozzá minden alapanyag. Ez alkalommal néhány falat cukkinivel, füstölt tofuval és csilivel tettük még izgalmasabbá. 

Rizs és karfiolrizs is lehet a körete.
Rizs és karfiolrizs is lehet a körete.Lena Gadanski

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 kisebb cukkini
  • 3 darab paradicsom
  • 4 darab paprika
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 csomag füstölt tofu (kb. 20-25 deka)
  • 1 kisebb doboz paradicsompüré
  • 1 csapott teáskanál cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Szeleteld fel közepes darabokra az összes zöldséget, majd dobd a hagymát és a tofut a forró olajra, és hagyd puhulni öt percen át. Ekkor mehet rá a paprika és a cukkini – azoknak is adj néhány percet, és ha nem enged levet, önts alá egy kis vizet. Erre jönnek a paradicsomkockák, a só és a bors, majd ha az is puhult néhány percig, add hozzá a paradicsompürét és a csilit. Néhány szelet rozskenyérrel könnyű, lassan felszívódó, vega fogás lesz belőle.

kapcsolódó A jó lecsó titkai
A jó lecsó titkai

Összegyűjtöttük a tradicionális, a reform, és a lázadó lecsókat. A rizses vagy a krinolinos a menő?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a red velvet gofri citromos-vaníliás sajtkrémmel lesz igazán finom

A „redvelvetség” nagyjából annyit tesz, hogy ételszínezékkel vagy akár céklalével vörösre fested a gofrikat, amik ettől sokkal izgalmasabbá válnak. A krém csak natúr sajtkrém, porcukor és citrom keveréke, de a citromnak a héja is kelleni fog, így legjobb, ha kezeletlent választasz belőle.

szeptember23., 10:24

Fűszeres padlizsánsaláta ázsiai hangulatban – köretként is bevetheted

A padlizsánsaláta úgy is tökéletes, ha az ember egy kis fokhagymával és joghurttal keveri el a grillezett és felkockázott szeleteket. És ha már van belőlük, miért ne lehetne a másik fele még ennél is izgalmasabb?

szeptember26., 11:24

Ha szereted a lecsót, ezt a füstös shakshukát próbáld ki!

Miért ne készítenénk egy kicsit füstösen és csípősen ezt az egzotikus lecsót? Nem is fog kelleni más hozzá, csak néhány tojás a tetejére és puha kenyérszeletek amikkel kitunkolható a finom zöldséges szaft.

augusztus22., 12:52

Paradicsomos rizottó: csirkés húsgolyókkal még tartalmasabb

Ha te is szereted az olasz konyhát, és most valami újat is kipróbálnál a tészták és a pizza után, ezt a remek, fűszeres rizst próbáld ki! Készíts belőle darált húsból bazsalikomos húsgolyókat egy nagy adag tejbe áztatott kalácsszelettel, és ezekből tálalj néhányat a tetején.

szeptember25., 11:24

Szereted az olasz konyhát? Adj a tésztához csirkemellet, olívát és citromhéjat!

Csirkével, hallal és tenger gyümölcseivel is működik ez a klassz és gyors vacsora, amihez néhány jó minőségű alapanyagon kívül nem is kell más. Egyszerű minimálfogás olasz hangulatban.

2020. március21., 06:00

Egészséges és isteni tofuburger vietnámi hangulatban

Ha már unod a húsos változatot, mégis jólesne egy remek szendvics, ezt a csípős hamburgert próbáld ki!

szeptember4., 10:24

Mustra