Egy különleges főzelék virslivel: karalábéfőzelék kókusztejjel és sajttal sült virslivel

Ha szereted a különlegességeket és a könnyű, tavaszi hangulatú fogásokat, ez a főzelék biztosan a kedvenced lesz. Az édeskés karalábé mellett izgalmas egy kis kókusztej és friss petrezselyem, az pedig már csak hab a tortán, hogy a virslivel az egészből egy izgalmas, újévi étel lesz.

A főzelékeket nehezen próbáljuk ki újra a lisztes, menzás változatok után, pedig egy kis tejszínnel, friss fűszerekkel nagyon finom kísérői lehetnek a legegyszerűbb húsoknak is. Erre hoztunk most egy példát!

Levesként is megállja a helyét.
Levesként is megállja a helyét.Elena_Danileiko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 felkockázott karalábé
  • 5 deci zöldségalaplé
  • 2 deci kókusztej
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 virsli (érdemes vastagabb fajtát venni)
  • 10 deka mozzarella sajt
  • olaj a sütéshez
  • 1 evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Kezdőként is simán összedobod ezt a fogást: süsd néhány percig a forró vajon a karalébékockákat, majd mehet az egészhez az alaplé (vagy egy leveskocka és 5 deci víz). Főzd úgy 10 percen át kis-közepes lángon, nem kell nagyon megpuhulnia, akkor jó, ha a karalébé ress marad.

Ekkor mehet hozzá a cukor, majd a kókusztejjel elkevert keményítővel sűrítsd be az egészet. Amikor már nem forró, kóstold meg, és sózd, borsozd ízlés szerint. 

A virslit vágd be hosszában, és töltsd meg néhány vékony csík mozzarella sajttal. Tedd az egészet egy kanál forró olajba, és fedő alatt adj neki egy percet, amíg a sajt elolvad. Tedd őket a karalábé mellé, majd szórd meg az egészet a friss, felaprított petrezselyemmel. Kész a kicsit édeskés, könnyű és nem mindennapi főzelék egy kis újévi kötelezővel. 

Ha a szénhidrátok miatt aggódsz, keményítő nélkül, egy kicsit több lével szuper karalábéleves lesz belőle. Vega változatban vajban átfuttatott sült gesztenyét kínálj hozzá. 

kapcsolódó Currys sültkarfiol-főzelék
Currys sültkarfiol-főzelék

Ebben a főzelékben is együtt van minden ahhoz, hogy átmelegítsen, jóllakasson és nem utolsó sorban egy kicsit meghökkentsen azzal, hogy egy karfiolból még ezt is lehet. Szatmári Feri, a főzelékes a Díványon.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mézes-narancsos tengeri hal – hideg lencsesalátával még tartalmasabb

Egy jó kis tartalmas nyári fogás, ami a kissé narancsos-snidlinges hideg lencse mellett lesz igazán finom.

augusztus1., 10:24

Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

augusztus2., 11:24

Kukoricás-cukkinis tócsni – egy nagy adag fokhagymás tejföllel lesz a legfinomabb

A tócsni klasszikus változatban a legnépszerűbb, de ha mellőznéd a burgonyát, vagy csak kevesebbet ennél belőle, dobd fel néhány extra zöldséggel – ezektől csak finomabb lesz. Ha fokhagymásan megunod, Srirachát keverj a tetejére kanalazott tejfölbe.

július29., 10:24

Tejszínnel és vargányával könnyű megszeretni a kelkáposztát

Ha az ember a köreteken gondolkodik, mondjuk, a vacsora mellé, a kelkáposzta valahogy nem kerül be az első egymillióba. Legalábbis mostanáig.

2019. november4., 12:00

Olasz húskenyér – szendvicsekben és nyári főzelékek mellett is tökéletes

Egy gyors húskenyér, amiben helyet kaptak kedvenc olasz fűszereid, és ha van még 10 perced, egy nagy adag reszelt sajtot is olvassz a tetejére. Paradicsomos tésztával és saláta mellett is remek.

július30., 10:24

Nyári barackos zabkása, ami éjjel, a hűtőben készül el

A reggeli időnek valahogy nagyobb értéke van, mint annak, amit az ember nem rohanással tölt el, ezért szuper, ha van a hűtőben egy nagy adag barackos zabpehely, vagy akár kettő, hogy uzsonnára is maradjon egy adag egészséges fogás.

július30., 12:52

Mustra