Egy különleges főzelék virslivel: karalábéfőzelék kókusztejjel és sajttal sült virslivel

Ha szereted a különlegességeket és a könnyű, tavaszi hangulatú fogásokat, ez a főzelék biztosan a kedvenced lesz. Az édeskés karalábé mellett izgalmas egy kis kókusztej és friss petrezselyem, az pedig már csak hab a tortán, hogy a virslivel az egészből egy izgalmas, újévi étel lesz.

A főzelékeket nehezen próbáljuk ki újra a lisztes, menzás változatok után, pedig egy kis tejszínnel, friss fűszerekkel nagyon finom kísérői lehetnek a legegyszerűbb húsoknak is. Erre hoztunk most egy példát!

Levesként is megállja a helyét.
Levesként is megállja a helyét.Elena_Danileiko

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 felkockázott karalábé
  • 5 deci zöldségalaplé
  • 2 deci kókusztej
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 virsli (érdemes vastagabb fajtát venni)
  • 10 deka mozzarella sajt
  • olaj a sütéshez
  • 1 evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Kezdőként is simán összedobod ezt a fogást: süsd néhány percig a forró vajon a karalébékockákat, majd mehet az egészhez az alaplé (vagy egy leveskocka és 5 deci víz). Főzd úgy 10 percen át kis-közepes lángon, nem kell nagyon megpuhulnia, akkor jó, ha a karalébé ress marad.

Ekkor mehet hozzá a cukor, majd a kókusztejjel elkevert keményítővel sűrítsd be az egészet. Amikor már nem forró, kóstold meg, és sózd, borsozd ízlés szerint. 

A virslit vágd be hosszában, és töltsd meg néhány vékony csík mozzarella sajttal. Tedd az egészet egy kanál forró olajba, és fedő alatt adj neki egy percet, amíg a sajt elolvad. Tedd őket a karalábé mellé, majd szórd meg az egészet a friss, felaprított petrezselyemmel. Kész a kicsit édeskés, könnyű és nem mindennapi főzelék egy kis újévi kötelezővel. 

Ha a szénhidrátok miatt aggódsz, keményítő nélkül, egy kicsit több lével szuper karalábéleves lesz belőle. Vega változatban vajban átfuttatott sült gesztenyét kínálj hozzá. 

Currys sültkarfiol-főzelék Currys sültkarfiol-főzelék

Ebben a főzelékben is együtt van minden ahhoz, hogy átmelegítsen, jóllakasson és nem utolsó sorban egy kicsit meghökkentsen azzal, hogy egy karfiolból még ezt is lehet. Szatmári Feri, a főzelékes a Díványon.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Borsófőzelék mentával – fasírt és falafel mellett is nagyon finom

A borsófőzelék hagyományos változatban is finom, főleg, ha nem hetven deka liszttel van besűrítve – tudjuk ezt a menzás ebédek óta. Ha pedig igazán fenszi változtatban dobnád össze, készítsd tejszínnel, egy kis vajjal és tálald friss mentával a tetején!

2021. november10., 09:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Ez az édeskés, vegán karalábéfőzelék egy gyors, petrezselymes fasírttal a legfinomabb

A tavasz egyik legfontosabb kísérője nálunk az édeskés, nagyon petrezselymes karalábéfőzelék, amit vegán változatban is kipróbáltunk, és kiderült: a hús- és tejtermékmentes verziója is egészen remek tud lenni, ha a semleges ízű rizstejszínnel sűrítjük be. Ha lehet egy kicsit még egészségesebb, akkor miért ne legyen alapon nálunk így is maradt meg a házi recepttárban.

2021. május5., 10:20

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

2022. február10., 06:24

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek