Különlegesség percek alatt: rozsszendvics hideg sülttel és fahéjas, aszalt paradicsomos szósszal

A karácsonyra általában alaposan felkészülünk sültekkel, ami nem csoda, hiszen nem baj, ha minden ráérő családtagnak jut valami ennivaló anélkül, hogy naponta háromszor sütne, főzne az ember. Ebből aztán sokszor az lesz, hogy másnapra is marad néhány szelet hideg sült, ami azért már nehezebben csúszik, mint előző nap, frissen. Erre mutatunk most egy őrült lájfhekket, egy valódi attrakciót: szendvicset készítünk belőle, nem is akármilyet.

Ebben a rozsos kenyérrel készült szendvicsben minden finom maradék hús új életre kel, amiben egy nagyon izgalmas szósz segít majd neki. Magaddal viheted a munkahelyedre, de lehet belőle szuper ebéd vagy vacsora is. A finom, pirított vajas rozskenyérnek jó barátja a fűszeres hús, és a friss zöldségekből sem lehet baj. Az egészet aszalt paradicsommal elkevert fahéjas ketchuppal dobtuk fel. Ha marad a kulimászból, az sem baj, mert viszonylag sokáig eláll, így egy rakás szendvicset, mártogatóst és tésztaszószt dobhatsz fel vele a következő napokban.

Egy-egy szelet kevésbé aromás sajt fel tudja dobni.
Egy-egy szelet kevésbé aromás sajt fel tudja dobni.bhofack2

Hozzávalók 1 személyre

A szendvicshez

  • 2 szelet rozskenyér
  • 1 szelet sült hús
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 kisebb marék rukkola
  • ízlés szerint paradicsomszeletek
  • 1 szelet ementáli sajt

A szószhoz

  • 1 csésze ketchup
  • 1 csésze aszalt paradicsom
  • 1 kávéskanál fahéj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Nincs más dolgod, csak a kenyérszeletek belső felét egy kis vajon megpirítani, majd rátenni a rukkolát, a húst, a paradicsomszeleteket és a finom, édeskés, fahéjas szószt, amit előzőleg egy turmixban vagy aprítógépben kevertél simára. 

A karakteres öntet és a hús szerintem már éppen elég bele, de ha tovább pimpelnéd, majonézzel, uborkaszeletekkel és kevésbé aromás sajtokkal tudod feldobni. Paradicsomszeletek nélkül az utazást is klasszul tűri. 

Ha maradt még egy adag sült, és bevállalós vagy, próbáld ki a kecskesajtos-fügés-rukkolás verziót.

 

Karaj, tarja, dagadó - sertésügyi alapok Karaj, tarja, dagadó - sertésügyi alapok

Roskadásig vannak a hentespultok, te meg csak nézel, hogy mit vegyél vacsorára? Az addig oké, hogy hús. De sertés, marha, kacsa, pulyka vagy csirke? És milyen része? Miből készül a pörkölt, a gulyás, a sült hús vagy éppen a kocsonya?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Könnyű fogás az ünnepek utánra: sajttal és sült hagymával töltött tök

Tököt csak nagy adagban érdemes sütni, és ha maradt belőle néhány darab, érdemes megtöltened a kis tökhajókat. Szerintünk sajttal és hagymával a legfinomabb, de jól illik hozzá egy kevés kolbász vagy bacon is.

2020. december26., 06:04

Kolbászos-májas szendvics

Egy gyors és gazdag szendvics csirkemájjal, ami akkor a legjobb, ha egy kicsit kevesebb alapanyag akad otthon a kelleténél.

2021. június16., 10:24

Süss vaníliás céklát a forrólevegős sütőben, nem fogod megbánni!

Ha elkészült, locsold meg egy kevés balzsamecettel, mehet hozzá só és frissen tört rózsabors, és egy kevés vajban forgasd meg, amíg meleg. Így lesz igazán tökéletes. És természetes: a hagyományos sütőben is ugyanolyan finom lesz.

2021. szeptember25., 12:52

Isteni csirkeszendvics – káposztasalátával és friss kaporral lesz a legtökéletesebb

Grillezd meg néhány perc alatt a csirkét, olvassz rá valamilyen aromás sajtot, majd kerüljön a szendvicsbe egy kanál hideg káposztasaláta társaságában.

2021. július2., 12:52

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

A tonhalas szendvics ezzel a titkos hozzávalóval lesz tökéletes

Naná, hogy a hummusz az, amivel feldobjuk a halas melegszendvicseket, és ha akad otthon fekete olíva, kapribogyó és rukkola, már meg is vannak a szükséges alapanyagok ehhez a finomsághoz.

2021. március7., 11:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek