Újév olaszos hangulatban: lencseleves pestóval

Nem kötelező tartanod magad a jól ismert, hagyományos receptekhez, készítsd idén a lencsét különlegesen: levesként, egy jó adag olasz fűszeres pestóval!

A pesto egy dzsóker, olyasmi, mint a parmezán vagy a jó minőségű vaj: egy rakás egyszerű étel sokkal finomabb lesz tőle. Nyilván piskótával és kaláccsal nem működik, de a semleges ízű tészták, raguk és hüvelyesek bizony szuper népszerű fogások lesznek ennek a fűszeres, fenyőmagos szósznak köszönhetően. Próbáld ki levesben, aki az olasz konyhát szereti, imádni fogja.

Aki az olasz konyhát szereti, ezt imádni fogja.
Aki az olasz konyhát szereti, ezt imádni fogja.Mariha-kitchen

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre lencse
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 evőkanál pesto
  • 1 evőkanál parmezán
  • 1 kisebb csésze szárított paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 zellerszár összevágva
  • 1 fehérrépa összevágva
  • 3 evőkanál konzervkukorica
Recept idők

Elkészítés:

Nagyon egyszerű lesz a dolgod: tedd fel a lencsét főni 3 bögre vízben sóval, borssal és a fokhagymákkal, majd 20 perc után mehetnek bele a zöldségek és a pesto. Kapjon így is 20 percet, majd tálald a levest parmezánnal és szárított paradicsomokkal a tetején. Szuper, olaszos hangulatú leves lesz belőle. Ha van otthon vörösbabkonzerv, abból is mehet bele néhány evőkanál, így még tartalmasabb lesz az újév első ebédje. 

kapcsolódó A 15 legbizarrabb újévi szokás a nagyvilágból
A 15 legbizarrabb újévi szokás a nagyvilágból

Ökölharc, tányértörés és máglyarakás.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tavaszi újhagymás csalánpesto – jó sok parmezánnal és snidlinggel lesz a legfinomabb

Az aromás újhagyma kevésbé aromás zöldje a legjobb, ami ezzel a csalános finomsággal történhet. Elég belőle egy kiskanálnyi adag egy vajas pirítóson, és egy perc alatt izgalmas vacsorát dobhatsz össze. Ha te is rajongod az olvadt sajtot, edd melegszendvicsként és olvassz egy nagy adagot a tetejére.

április28., 12:52

Pesto dióval – naná, hogy ősszel nem maradhat ki

Szerintünk nem szentségtörés a pesto dióval, sőt, a hiba az lenne, ha diószezonban elfelejtenénk megkóstolni ezt a változatot. Ha előtte egy kicsit megpirítod a diót, sokkal aromásabb lesz majd a végeredmény. Ha elkészült, már mehet is a házi, sütőtökös gnocchi tetejére.

szeptember29., 12:52

Megkóstolnád a sajtos-tejfölös tésztát luxusváltozatban? Már mutatjuk is!

Pecorinóval, rózsaborssal és egy kis pancettával készült ez a gyors mac and cheese, amiben a húst naná, hogy bármilyen füstölt szalonnakockákkal helyettesítheted.

december5., 12:04

Idén a lencséből indiai hangulatú zöldségfasírtokat készítettünk

Mangócsatnival és egy kis fetával ízesített rukkolasalátával tálaljuk a legszívesebben ezeket a kamu húsgolyókat, leginkább így év elején, amikor egyrészt kötelező alapanyag a lencse, másrészt a húsételekből is elég egy időre.

2020. december29., 06:24

Heti tunkolós: szaftos harcsapaprikás egyszerűen és gyorsan

Túrós csuszával lesz igazán finom ez a remek fogás, amit akár a karácsonyi asztalon is tálalhatsz, ha a család nem a halászlé rajongója.

december5., 06:24

Borsóleves pestóval – remek, olasz hangulatú finomság

Ha még nem próbáltad ezt a könnyű levest, de te is annyira szereted a leveseket, hogy szívesen eszed nyáron is, ezt a remek pestós verziót próbáld ki!

július22., 12:52

Mustra