10 karácsonyi sütemény, ha a bejgli mellé kéne még valami

Ha a bejgli mellett ebben az évben még néhány igazán finom és könnyen összedobható süteményt is készítenél, hoztunk néhány receptet, amikkel akár kezdőként is hazardírozhatsz. Némelyiket csak keverni kell, de olyan is van, amelyikkel csak annyi a dolgod, hogy egymásra pakolod a finom lekváros és krémes rétegeket.

Arra gondoltunk, hogy ebben az évben utánajárunk, vajon mit esznek a világ többi táján ilyenkor, karácsonykor, és úgy egyáltalán bármikor, ha alkalom adódik egy-egy friss, házi édességet befalni. Így készítettük el az angol trifle-t, a finom marcipános és porcukros német stollent, és egy jó kis ír krémlikőrös torta sem maradt ki az ünnepi édességek köréből.

A lehető legegyszerűbbre és legfinomabbra formáltuk a recepteket azért, hogy az ünnepi készülődésben ne legyen túl sok pluszmunkád az egésszel. Ha megúszósra vennéd, rétegezz egy kis málnás trifle-t, ha a klasszikus vonalban gondolkodsz, jöhet egy egyszerű, de isteni gesztenyetorta, ha pedig már unod az egészet, dobj össze egy angol karácsonyi desszertet egy kis brandys vajjal!

1. Angol trifle

A trifle olyasvalami, amit nyugodtan készíthetsz a saját ízlésed szerint. Válaszd hozzá a kedvenc gyümölcseidet, vaníliasodót vagy csokis krémet, a lényeg, hogy egy nagy adag frissen felvert tejszínhab is kerüljön a tetejére. 

2. Német stollen

Kipróbálnád a németek gyümölcskenyerét egy kis friss marcipánnal? Mutatjuk, hogyan készítsd el!

3. Red velvet cake

A vörös bársony torta csak egy kis kevert süti gyönyörű vörös színben, de pont ettől ünnepi: könnyen elkészíthető, de nagyon látványos. 

4. Gesztenyetorta meggyel egyszerűen

Egy egyszerű gesztenyetorta-recept mindig jó, ha van otthon. Ebben a klasszikus változatban mindenki szeretni fogja. 

5. Ír krémlikőrös torta

Szereted a krémlikőröket? Ezt a tortát neked találták ki!

6. Gesztenyés somlói pohárban 

A somlói mindenhogy finom, de ha ünnepek környékén kap egy kis gesztenyés réteget is, akkor még jobban szeretjük!

7. Angol karácsonyi puding

Az angol konyha talán nem a legnépszerűbb, de vannak azért olyan fogásaik, amik javítják a sokak szerint nem tökéletes imázst. Ez a süti pont egy ilyen finomság.

8. Szatmári szilvatorta

Ha karácsony, akkor aszalt szilva, és ha már aszalt szilva, akkor milyen jó, hogy tortát is tudunk belőle csinálni. Ha felnőtteknek készül, akkor egy kis szilvapálinka-felütést is kaphatnak a szárított gyümölcsök. 

9. Felpimpelt Jaffa-szelet: narancsos túrótorta kandírozott citrushéjakkal

Nagymamád Fanta/Jaffa/Mirinda-szelete most új ruhát kapott: kandírozott gyümölcshéjakkal, narancslikőrrel és Oreóval tuningoltuk fel a klasszikust!

10. Egyszerű narancsos mézeskalácstorta gyömbéres habbal

Ha idén kimaradt a mézeskalács-készítés, süsd meg tortában. Egy kis gyömbéres habbal még izgalmasabb hangulata lesz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek