Egy gyönyörű édesség az asztalon – vörös bársony torta fehér csokival és erdeigyümölcs-raguval

Egy kicsit feldobtuk a red velvet cake-et.

Igen, valóban arról van szó, hogy a vörös bársony torta egy kis kevert vajas tészta, mascarponekrémmel és némi színezékkel. Nincs benne bársony, sem sok munka vagy elegancia, csak a gyönyörű és finom végeredmény. Most egy kis vörösboros erdeigyümölcs-raguval dobtuk fel, a krémhez pedig egy kis olvasztott fehér csokit is adtunk, így még finomabb lett a vaníliás tészta mellett a finom, tejszínes és csak egy kicsit citromos töltelék. 

Egy kis mascarpone krémtől finom.
Egy kis mascarpone krémtől finom.DebbiSmirnoff

Hozzávalók 8 személyre:

A tésztához:

  • 25 deka vaj
  • 30 deka porcukor
  • 3 darab tojás
  • 2.5 deci író vagy kefir
  • 10 mokkáskanál piros ételfesték
  • 1 mokkáskanál
  • 1 csapott evőkanál kakaópor
  • 1 nagy teáskanál sütőpor
  • 35 deka liszt
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

A krémhez:

  • 40 deka mascarpone
  • 25 deka porcukor
  • 1 darab biocitrom héja és leve
  • 5 deci habtejszín
  • 0.5 mokkáskanál
  • 10 deka fehér csoki felolvasztva

A gyümölcsraguhoz:

  • 0.5 deci vörösbor
  • 50 deka erdeigyümölcs-keverék
  • 1 evőkanál bogyósgyümölcs-lekvár
  • 0.5 mokkáskanál
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a puha vajat keverd habosra a porcukorral, folyamatos kevergetés mellett add hozzá a tojásokat, az írót, az ételfestéket, majd a kakaóporral, csipet sóval és sütőporral átszitált lisztet.

Két kisebb, úgy 18 centis tortaformát tölts meg a masszával, és a 160 Celsius-fokosra előmelegített sütőben süsd készre 40-45 perc alatt. Ha kihűlt, mindkettőt felezd el vízszintesen, és töltsd meg a 4 lapot a mascarponéból, a felvert tejszínből, csokiból, a citromléből, a citrom héjából, sóból és cukorból álló keverékkel. Úgy oszd szét a krémet, hogy az oldalára és a tetejére is jusson.

A raguhoz melegíts össze minden hozzávalót, és forrald legalább közepes lágon 8-10 percig. Ha kihűlt, tálald ezzel a süteményszeleteket. 

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezt a gyors répatortát a gyerekek is imádni fogják

Ha egy kicsit több zöldséget ennél, készítsd el kedvenc desszertjeid zöldségekkel. Az ízükön nem lehet majd érezni, mégis nyugodtabban falatozhatod mindegyiket az extra alapanyagoknak köszönhetően.

február7., 06:00

Gyors, sáfrányos rizskrokett: tökéletes, ha izgalmas köretet keresel

Bármilyen ragu mellett isteni lesz ez a különleges fogás, ami még akkor is nagyon elegáns, ha épp maradék rizsből készült. Egy fűszeres, jó csípős indiai curry például verhetetlen vele.

szeptember26., 10:24

Fűszeres padlizsánsaláta ázsiai hangulatban – köretként is bevetheted

A padlizsánsaláta úgy is tökéletes, ha az ember egy kis fokhagymával és joghurttal keveri el a grillezett és felkockázott szeleteket. És ha már van belőlük, miért ne lehetne a másik fele még ennél is izgalmasabb?

szeptember26., 11:24

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Mustra