Pimp my Fanta-szelet: narancslikőrös túrótorta kandírozott narancshéjjal és dupla narancsos réteggel

Tortaformában készítve nagyon klassz karácsonyi süti lesz a nagymama klasszikusából. Főleg így, hogy az alapját egy nagy adag vajas Oreo-keksszel készítettük.

És az oreós réteg még nem minden: ennek a változatnak a tetejére dupla narancsos réteg kerül, ami egy kis vérnarancslétől lesz egy kicsit savanykás és fanyar. A túrót cukrozott héjakkal dobtuk fel, és egy kis narancslikőr is került a narancsos zselébe, így lett a hagyományosan finom desszertből ünnepi torta. 

Ezen van elég cucc.
Ezen van elég cucc.

Hozzávalók 6 személyre

  • 35 deka ledarát Oreo-keksz
  • 12.5 deka felolvasztott vaj
  • 2 mokkáskanál
  • 40 deka túró
  • 1 bögre kandírozott citrushéj
  • 3 zacskó vaníliás pudingpor
  • 1 liter fanta
  • 1 deci vérnarancslé
  • 2 evőkanál porcukor
  • 4 nagy evőkanál kristálycukor
  • 0.5 deci narancslikőr
  • 1 evőkanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A kekszes réteghez keverd össze a darált kekszet az olvasztott vaj felével, és tedd 170 fokos sütőbe negyedórára egy kisebb tortaformában. 

Amikor kihűlt, mehet rá a túrókrém, amihez nem kell más, csak a túró, egy evőkanál tejföl, a kandírozott citrushéjak, egy mokkáskanál só és a kristálycukor. Jól keverd el, majd kanalazd a kekszes réteg tetejére.

A narancsos zseléhez kezdd melegíteni a fantát, majd add hozzá a porcukrot, egy mokkáskanál sót, a narancslikőrt, és ha már meleg, akkor a vérnarancs levével elkevert pudingporokat. Kis lángon keverve sűrítsd be, és öntsd a torta tetejére. Hűtőben néhány óra alatt megszilárdul, és még másnap is nagyon finom. 

 

 

Cukormentes Fanta-szelet egy kis csavarral Cukormentes Fanta-szelet egy kis csavarral

A Fanta-szelet a nagyobb családi események nélkülözhetetlen édessége. Megmutatjuk, hogyan készítsd el a retro finomságot pohárdesszertként, cukormentesen.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ünnepekkor és egyszerű hétköznapokon is remek ez a gyors halleves

Ha idén a halászlé helyett valami mást készítenél, dobj össze egy gyors hallevest, amiben az a legklasszabb, hogy minden tengeri herkentyű remekül illik bele. Lime-szeletekkel és pirított, vajas kaláccsal érdemes tálalnod ezt a pofonegyszerű fogást.

2020. december18., 06:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Köret és főétel is lehet: gesztenyés kuszkusszal töltött padlizsán

Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.

2020. december18., 06:08

Ezek a halfasírtok tökéletesek akár karácsonyra is

Előételként, szendvicsbe, de édesburgonyacsipsszel és lilaburgonya-pürével akár különleges főételként is tálalhatod ezeket a pikk-pakk összedobható, egészséges falatokat. Snidlinges-szerecsendiós majonézt érdemes kínálnod mellé.

2020. december23., 06:04

Ennek az ünnepi diós sültnek minden vega vendég örülni fog

Már csak egy nagy adag gravy, vörösáfonya-szósz és egy finom vajas krumplipüré kell mellé, ha pedig még elegánsabbá tennéd, barackos ragut és narancshéjjal ízesített hercegnőburgonyát kínálj köretnek.

2020. december18., 06:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek